loading...
آخرین اخبار استخدامی و نیازمندی ها در ایران
کار 24 بازدید : 247 جمعه 22 خرداد 1394 نظرات (0)
نقش صنایع دستی در اشتغالزایی - خرداد 94

فعالیت و اشتغال ۲۵ هزار نفر در صنعت فرش دستباف قم

خبرگزاری تسنیم: مدیرعامل شهرک‌های صنعتی قم گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ واحد تولیدکننده و ۴۰۰ واحد پشتیبانی در سطح استان در حال فعالیت هستند و ۲۵ هزار نفر شاغل در استان در زمینه فرش دستباف داریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، امیر هوشنگ طیبی نژاد عصر امروز در مراسم رونمایی از فرش تمام ابریشم ایرانی که در سالن امام جواد (ع) استانداری قم برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ واحد تولیدکننده و ۴۰۰ واحد پشتیبانی در سطح استان قم در حال فعالیت هستند و ۲۵ هزار نفر شاغل در استان درزمینهٔ فرش دستباف داریم.
مدیرعامل شهرک‌های صنعتی قم با اشاره به اهمیت ویژه خوشه فرش در استان قم افزود: در حال حاضر استفاده از نخ‌های وارداتی چینی زیاد شده است و باید با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه اقتصاد مقاومتی استفاده از نخ ابریشم ایرانی ترویج یابد.
طیبی نژاد تصریح کرد: باید با رویکرد درون‌نگری تولیدات داخلی را مدنظر قرار دهیم و برای صنعت از یاد رفته فرش اشتغال‌زایی کنیم.
وی بابیان اینکه باید قیمت نخ ابریشم ایرانی نسبت به نخ‌های وارداتی کاهش یابد، گفت: امید است در راستای رشد اقتصادی کشور و برون‌رفت از رکود شاهد روزهای بهتری در صنعت فرش دستباف باشیم.


افزایش ۲۰ درصدی اشتغال در صنایع دستی

ساعت۲۴:معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور از افزایش ۲۰ درصدی اشتغال در این بخش در سال گذشته خبر داد.
افزایش ۲۰ درصدی اشتغال در صنایع دستی
بهمن نامور مطلق در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به بررسی وضعیت صنایع دستی می پرداخت افزود: ۳۶۵ هزار هنرمند در سامانه صنایع دستی ثبت نام کردند و ۷۰۰ هزار نفر هم مراجعه حضوری داشتند.
وی با انتقاد از جدا بودن صنایع دستی از فرش گفت: در قبل از دولت یازدهم ما با یک سقوط آزاد در تولید و فروش مواجه بودیم و در سال قبل از تحویل دولت، ۴۰ درصد کارگاههای صنایع دستی کشور تعطیل بود اما هم اکنون در مسیر رو به رشد قرار داریم.
معاون صنایع دستی کشور بی توجهی و بی تدبیری را از جمله علتهای وضعیت نابسامان صنایع دستی در دو سال گذشته در کشور دانست و گفت: دولتهای پیشین بازارهای صنایع دستی در خارج را از دست دادند و ما در پی بدست آوردن مجدد آنها هستیم.
نامور مطلق افزود: سال گذشته یکصد میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی کشور پرداخت شد در حالیکه در سالیان گذشته چنین تسهیلاتی پرداخت نشد و بخشی از افزایش ۲۰ درصدی اشتغال در این بخش در سال گذشته ناشی از پرداخت همین تسهیلات است.
وی قیمت تمام شده صنایع دستی را یکی از مشکلات مرتبط با این بخش دانست و گفت: افزایش دستمزدها و حاملهای انرژی از علتهای این افزایش قیمت است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: بطور مثال هزینه حاملهای انرژی یک واحد صنایع دستی پیشتر ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بود که هم اینک به ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته است و این مسئله تولید را زمین می زند.
نامور مطلق وجود کارگاههای کوچک و کم تولید در نهایت خرید کم مواد اولیه از طرف آنها با قیمت بالا را مشکل دیگر مرتبط با صنایع دستی کشور دانست و با اشاره به برپایی نمایشگاه صنایع دستی در تهران گفت: این نمایشگاه در ۲۵ سال گذشته بی سابقه بوده است.
صنایع دستی می تواند درآمد ارزی سرشاری برای کشور ایجاد کند
حسین یاوری پژوهشگر صنایع دستی هم در این برنامه با بیان اینکه مسئولان ما هنوز ایمان ندارند که صنایع دستی می تواند از منبع اصلی کسب درآمد ارزی و ایجاد اشتغال باشد افزود: در سراسر جهان سازمانهای جدایی برای صنایع دستی و فرش نداریم در حالیکه در ایران اینگونه است و باعث هدررفت امکانات و ناموفق بودن مدیریت می شود در حالیکه باید این دو مدیریتی منسجم داشته باشند.
وی با بیان اینکه از دولت نباید توقعات زیادی داشت تصریح کرد: دولت باید بسترسازی کند تا بخشهای خصوصی و تعاونی بر اساس قانون حوزه صنایع دستی ورود کنند.
این پژوهشگر صنایع دستی با انتقاد از ناهماهنگی میان بخشی و غافل بودن از بازاریابی جهانی گفت: وقتی از بازار ۳۰ میلیارد دلاری جهانی صنایع دستی سهم ایران تنها ۵۰۰ میلیون دلار است یعنی کار مثبتی انجام نداده ایم.
یاوری با بیان اینکه ایران جزء سه قطب برتر صنایع دستی جهان است افزود: متأسفانه بازارهای هدف را در خارج از کشور از دست داده ایم و در برخی موارد پاکستان جایگزین ما شده است.
این پژوهشگر صنایع دستی با اشاره به اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی و فرش به خارج از کشور داشتیم گفت: انتظار این بود که این سهم به ۵ میلیارد دلار برسد.
وی تسهیلات اعطای یکصد میلیارد تومانی سال گذشته به هنرمندان صنایع دستی کشور را ناچیز دانست و یکی از مشکلات این بخش را افزایش هزینه های تولید صنایع دستی و مواد اولیه آن دانست.
یاوری افزود: هنرمندان صنایع دستی ایران بویژه عشایر و کسانی که در شهرهای دور افتاده هستند دسترسی به منابع اولیه با قیمت مناسب ندارند و این چرخه معیوب است.
این پژوهشگر صنایع دستی تصریح کرد: وقتی بازار جهانی صنایع دستی را از دست می دهیم به دست آوردن مجددش کار بسیار سختی است و در این راه باید بیشتر تلاش کنیم و از برندهای خاص ایرانی مثل فرش و میناکاری استفاده نماییم.


اشتغال ۸ هزار نفر در بخش صنایع دستی در ملایر

خبرگزاری فارس : محمدرضا بهاری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ملایر با اشاره به قدمت بالای صنایع دستی در استان همدان اظهار داشت: بسیاری هنرمندان صنایع دستی در رشته‌های مختلف در شهرستان ملایر فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شهرستان ملایر در رشته‌های مختلف صنایع دستی جایگاه ویژه‌ای دارد، افزود: مهمترین صنایع دستی شهرستان در بخش مبل و منبت، مروار و سبدبافی است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر دیگر رشته‌های صنایع دستی شهرستان ملایر را در بخش‌های معرق‌کاری، گلیم‌بافی، چرم و جیر، قلم‌زنی روی مس، پیکر تراشی چوبی، گیوه بافی، صنعت فرش و… دانست.
وی با بیان اینکه برندسازی صنایع دستی نقش بسزایی در کیفیت و صادرات آن دارد و افزود: زیرساخت‌های صنایع دستی شهرستان نیازمند حمایت بیشتر است.
بهاری در ادامه از فعالیت ۸ هزار نفر در بخش صنایع دستی شهرستان خبر داد و گفت: بخش عمده‌ای از این افراد در صنعت مبل و منبت و یا به صورت کارگاهی و مشاغل خانگی در دیگر رشته‌ها فعالیت می‌کنند.
وی برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی اخذ نشان کیفیت صنایع دستی برای تعدادی از دهیاران روستاهای ملایر را از جمله برنامه‌های هفته صنایع دستی در ملایر دانست.


ارائه تسهیلات به متقاضیان راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع‌دستی

خبرگزاری ایسنا : مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: در استان به متقاضیان سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی تسهیلات ارایه می‌شود.
«بهمن عسگری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به ضرورت ایجاد بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی از ارائه تسهیلات حمایتی در قالب کمک‌های فنی به متقاضیان سرمایه‌گذار برای احداث بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: متقاضیان می‌توانند درخواست‌های خود را به صورت کتبی به دبیرخانه این اداره‌کل ارائه دهند.
عسگری با بیان این‌که درخواست‌ها توسط مسئولان و کارشناسان معاونت صنایع‌دستی بررسی و بازدید می‌شوند، خاطرنشان کرد: در صورت تائید طرح فرم‌های مربوطه تکمیل و پس از تشکیل پرونده مراتب به سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور برای اقدامات بعدی ارسال می‌شوند.


توسعه صنایع دستی منجربه ایجاد اشتغال وافزایش تولید

خبرگزاری بی باک : به گزارش بی باک، رسول اشتودان شامگاه دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان اظهار داشت: کردستان دارای توانمندی های خوبی در حوزه صنایع دستی است و به همین دلیل توسعه این بخش منجر به افزایش تولید می شود.
وی با اشاره به اهمیت حوزه صنایع دستی در استان کردستان گفت: حوزه صنایع دستی استان کردستان یک از حوزه پرکار در این اداره کل است و بیشترین ارباب رجوع را به خود اختصاص داده است و به همین دلیل لازم است که در این بخش برنامه ریزی بهتری صورت گیرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان عنوان کرد:  با ادغام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تمامی  سه حوزه دچار آسیب هایی شدند که بیشترین آسیب جدی شامل حوزه صنایع دستی شد و به همین دلیل باید زیرساخت ها برای جبران این کمبودها فراهم شود.
وی داشته های استان کردستان اعم از صنایع دستی و هنرهای سنتی را معرف فرهنگ و هنر این استان عنوان کرد و افزود: باید با حرکت خودجوش و برنامه ریزی های لازم سعی در توسعه و تقویت صنایع دستی و تولید آن و معرفی هنرهای سنتی و صنایع دستی به دنیا باشیم.
وی همکاری و تقویت هنرمندان و صنعتگران برای افزایش تولید و صادارات و معرفی آن به بازارهای جهانی را یکی از برنامه هایی اصلی برای توسعه و رونق صنایع دستی استان کردستان عنوان کرد و گفت: باید روی اصالت ها و فرهنگ های استان کار اساسی انجام شود و جایگاه صنایع دستی در استان محرز و مشخص شود.
اشتودان با اشاره به نگاه ویژه دولت در راستای کمک به توسعه و تقویت بخش صنایع دستی در استانهای برخوردار در این بخش کرد: فعالیت و برنامه های صنایع دستی آموزش های تکمیلی است که منجر به اشتغالزایی، تولید و بازاریابی و صادارت صنایع دستی استان خواهد شد.
وی با اشاره به برنامه اصلی در استان کردستان در راستای توسعه صنایع دستی بیان کرد: حرکت صنایع دستی باید از روستاها آغاز شود و برروی روستاها برنامه ریزی های لازم انجام شود تا بتوان نقطه اشتراک فعالیت های سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در روستاهای گردشگر پذیر مشخص و محرز شود.


صنایع‌دستی اولویت ایجاد اشتغال در کهگیلویه و بویراحمد باشد

خبرگزاری فارس : به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، حسن نوروزی ظهر امروز در جلسه کارگروه اشتغال به سفر مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور به کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و اظهار داشت: در سفر مدیرعامل صندوق کارآفرینی و امید، کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از هشت استان پایلوت برای ایجاد مشاغل پشتیبان و خرد انتخاب شد.
معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:‌ سال گذشته اقدام خوبی در خصوص اشتغال در مشاغل خرد و پشتیبان انجام شد که امیدواریم در سال جدید با اختصاص اعتبار از صندوق کارآفرینی و امید مشاغل پشتیبان در سال ۹۴ بیش از گذشته تقویت شود.
وی اجرای طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاه را از سیاست وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی خواند و افزود: مقرر شد برای اجرای این طرح وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعتباری را به استان ابلاغ و مبلغی را خود استان کمک کند تا فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در شرکت‌های خصوصی و کارگاه‌های تولیدی مشغول به‌کار شوند.
این مسئول تصریح کرد: بخشی از حقوق و مزایای شخص را خود صاحب کارگاه و بخشی دیگر را دولت می‌پردازد که این کار باعث ایجاد اشتغال در سال ۹۴ می‌شود.
نوروزی توسعه خوشه‌های صنعتی را از برنامه‌ مهم استان در سال جاری دانست و گفت: برنامه اختصاصی استان توسعه خوشه‌های صنعتی از جمله خوشه دست بافت است که توسعه مشاغل صنایع‌دستی در اولویت ایجاد اشتغال دستگاه‌های صنعت‌ معدن و تجارت، میراث فرهنگی و گردشگری و فنی و حرفه‌ای قرار گیرد.
معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استاندار استان تصریح کرد: با توجه به نرخ بیکاری هر شهرستان تسهیلات صندوق کارآفرینی امید به صورت درصدی توزیع شهرستانی شد که با اختصاص اعتبار مبلغ لازم به شهرستان‌ها داده می‌شود.
کهگیلویه و بویراحمد دومین استان بیکار کشور
وی در ادامه نرخ بیکاری استان را ۱۶/۵ درصد عنوان کرد و گفت: متوسط نرخ بیکاری در کشور ۱۰/۵ درصد است که با توجه به آمار ارائه شده در سال ۹۲ کهگیلویه و بویراحمد دومین استان بیکار کشور بعد از لرستان به‌شمار می‌آید.
این مسئول خاطرنشان کرد:‌ سال گذشته عملکرد استان در صندوق توسعه ملی بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان بود که نسبت به سال قبل که ۴۵ میلیارد بود جذب دو برابری تسهیلات صورت گرفت که امیدواریم هم در صندوق توسعه ملی و هم صندوق کارآفرینی و امید تسهیلات خوبی پرداخت و اشتغال ایجاد شود.


ایجاد اشتغال پایدار با توسعه صنایع دستی

خبرگزاری ایسنا : مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران توسعه صنایع دستی را در ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و افزایش تولید ناخالص ملی موثر خواند.
حمیدرضا خانپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: ارزش افزوده بالا و نیاز به سرمایه اندک از ویژگی‌های خاص صنایع دستی است و تأمین مواد اولیه مصرفی، برخورداری از ابزار کار ساده و بازار فروش محصولات علاوه بر افزایش تولید ناخالص ملی و افزایش درآمد سرانه به توسعه صادرات کشور کمک می کند.
وی با تاکید بر افزایش مشارکت اقتصادی بانوان و جوانان گفت: صنایع دستی با ایجاد اشتغال پایدار به ویژه در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و کسب درآمد ارز خارجی تاثیر بسزایی در اقتصاد ملی و اقتصاد بدون نفت دارد و می‌تواند با برنامه‌ریزی مناسب جایگزین صنایع دستی خارجی شود که روانه بازارهای داخلی شده و نماینده فرهنگ محلی و سنتی ما نیستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران در ادامه با تاکید بر ارائه راهکارهای توسعه مهارت آموزی در میان جوانان تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در بخش‌ آموزشهای مهارتی نرخ بیکاری کشور را کاهش داده و موجب رشد و رونق اقتصادی می‌شود.
به گفته خانپور مهارت آموزی و تعامل با بخش خصوصی یکی از راهکارهای تحقق اقتصادی پویا است و در سایه آموزشهای مهارتی بسیاری از صنایع و بنگاهها به بهره‌وری بالایی دست می‌یابند.
وی در پایان ارتباط کارآموزی و اشتغال در قطب مهارت‌آموزی کشور را متقابل عنوان کرد و گفت: رشته‌های دارای ارزش افزوده را که بر تولید و اقتصاد و اشتغال مولد و پایدار تأثیرگذارند در دستور کار برنامه‌های خود در سال جاری قرار خواهیم داد. 


ظرفیت بزرگ صنایع دستی کرمانشاه در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی

خبرگزاری مهر : کرمانشاه- معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه, گفت: این استان در زمینه صنایع دستی از ظرفیت های زیادی برخوردار بوده که می توان از آن در راستای ایجاد اشتغال استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، آیت الله آزرمی در نشست کارگروه اشتغال استان کرمانشاه، با تاکید بر این نکته که ظرفیت های اشتغال زایی استان در زمینه هایی مانند صنایع دستی بسیار بیش از این هاست، اظهار داشت: روستای کاج رزن سال گذشته ۱۲ ملیارد دلار صادرات در حوزه صنایع دستی داشته است و بخش اعظم فعالیت های اقتصادی این روستا به این حوزه اختصاص یافته است. 
وی افزود: متأسفانه در استان ما ظرفیت اشتغال زایی بخش صنایع دستی بسیار کم ارزیابی شده و ضروری است با یک برنامه ریزی بلندمدت و پرهیز از کارهای مقطعی و کوتاه مدت، به دنبال ایجاد شغل های پایدار در این بخش باشیم.
معاون سیاسی استاندار کرمانشاه، در بخش دیگری از سخنانش همچنین عنوان کرد: جای خالی خانه های اجاره ای مختص گردشگران در استان به شدت احساس می شود. در صورت فعال شدن این بخش علاوه بر رونق مسکن، زمینه حضور طولانی تر مسافران به ویژه در شهرستان ها فراهم می شود.
اصناف نیازمند نوسازی هستند
در دنباله این نشست معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی با اشاره به توجه جدی به ظرفیت های بخش خدمات در دوران دولت اصلاحات اظهار کرد: در شرایط فعلی نیز ضرورت توجه به بخش خدمات کاملاً احساس می شود و متأسفانه هنوز بسیاری از شغل های جدید در این شهر تعریف نشده اند و اصناف فعلی هم خدمات مطلوبی ارایه نمی دهند که این وضعیت شهروندان را دچار مشکل کرده است.
 هدایت حاتمی همچنین عنوان کرد: در این حوزه و به ویژه بخش خدمات با مشکلاتی مواجه هستیم و به همین دلیل موضوع نوسازی اصناف باید به شکل جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: این بخش ظرفیت های بسیاری برای اشتغال زایی دارد که باید با تدوین یک برنامه جامع و مدون آن را فعال کرد.
 اصناف از وضعیت سنتی فعلی خارج شوند
 در دنباله این نشست فرماندار کرمانشاه گفت: باید بخشی از اشتغال زایی استان به بخش اصناف واگذار شود و فعالیت های این مجموعه تنها به امورات جاری محدود نماند.
فضل الله رنجبر افزود: خانه اصناف باید با به کارگیری مشاوران قوی زمینه ای را فراهم کند که به تدریج از وضعیت سنتی فعلی خارج شود.
در این نشست گزارش سازمان صنعت، معدن و تحارت پیرامون تعهدات ایجاد اشتغال ارایه شد که طبق گزارش ارایه شده این سازمان در سال گذشته ۲۱۱۳ نفر تعهد ایجاد اشتغال داشته که در این میان برای ۲۷۵۴ نفر ایجاد اشتغال کرده است.
همچنین سازمان میراث فرهنگی نیز طبق گزارش ارایه شده این سازمان در سال گذشته ۸۲۸ نفر تعهد اشتغال داشته که در این میان برای ۸۹۱ نفر ایجاد اشتغال کرده است.


۲ هزار خانوار عشایری خراسان‌شمالی از تسهیلات صنایع‌دستی بهره‌مند می‌شوند

خبرگزاری تسنیم : معاون عمرانی عشایر خراسان‌شمالی گفت: امسال برای اعطای تسهیلات صنایع‌دستی به ۲ هزار خانوار عشایری استان برنامه‌ریزی‌شده است.
هروز عربی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد اظهار داشت: این تسهیلات با همکاری بانک کشاورزی و بر اساس تفاهم با اداره کل عشایر، بدون کارمزد به متقاضیان اعطا می‌شود.
وی افزود: هر خانوار عشایری برای اجرای طرح خود تا سقف ۵۰ میلیون ریال و شرکت‌های تعاونی نیز تا یک میلیارد ریال تسهیلات بدون بهره دریافت می‌کنند.
عربی گفت: عشایر استان تاکنون تنها برای نیازهای مصرفی خود صنایع‌دستی تولید می‌کردند و توجه زیادی به امر بازاریابی و سلایق بازار نداشتند و همین امر سبب شده بود تا تولیدات آنان فروش نداشته باشد.
وی افزود: این در حالی است که اگر عشایر باسلیقه‌ها و نیازهای روز بازار صنایع‌دستی داخل و خارج کشور آشنا شوند، به‌راحتی تولیدات خود را عرضه می‌کنند.
ی اظهار داشت: البته اداره کل عشایری برگزاری دوره‌های آموزشی برای تولیدکنندگان صنایع‌دستی و آشنایی آنان با نقش و طرح‌های موردعلاقه دنیا، و نیز تأمین مواد اولیه در دستور کار قرار داده است.
معاون توسعه عمرانی عشایر خراسان شمالی افزود: برنامه دیگر اداره کل عشایر استان، دایر کردن و راه‌اندازی بازارچه عرضه محصولات عشایر است که در این زمینه ایجاد این بازارچه در دونقطه جانمایی شده و در مرحله استعلام از دستگاه‌های مربوط است.
وی گفت: این اقدام می‌تواند گامی برای رونق بازار تولیدات عشایر باشد.
ربی اظهار داشت: البته شرکت‌های تعاونی می‌توانند به امر خریدوفروش تولیدات عشایر ورود پیداکرده و بازارهای مناسب صنایع‌دستی و دیگر محصولات عشایر را شناسایی کنند.


بازار صنایع دستی را به چینی‌ها باخته‌ایم

خبرگزاری مهر : معاون علمی فناوری رئیس جمهور گفت: در صورتی که اقتصاد دانش بنیان را جدی نگیریم، بازارهای هدف از دستمان خارج می شود، گفت: هم اکنون بازار صنایع دستی و سوغات مشهد را ۱۰ بر صفر به چینی ها باخته ایم.
به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری در همایش سیاست های فناوری و نوآوری در برنامه ششم توسعه با اشاره به دلایلی که سبب به نتیجه نرسیدن اهداف پنجم توسعه شد، گفت: یک مشکل فرهنگی جدی در کشور وجود دارد و اگر می خواهیم اقتصاد دانش بنیان را حل کنیم باید این مساله فرهنگی را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه عوض کردن فرهنگ وابستگی به نفت از جمله چالش های موجود در کشور بر سر راه رسیدن به اقتصاد دانش بنیان است، افزود: دانشگاه هایی ایجاد کردیم که بودجه آن از دولت گرفته می شود. همچنین پژوهشکده های زیادی از بودجه های دولتی ایجاد شده اند که هیچگونه خروجی ندارند، اما از طرف وزارتخانه ها حمایت می شوند.
ستاری ادامه داد: تا دلتان بخواهد دانشگاه تاسیس کردیم و دست مردم مدرک داده ایم؛ این فرهنگ نفوذ فرهنگ نفتی و بچه پولداری است که تا زمانی که این تغییر نگرش ایجاد نشود، پایه های اقتصاد دانش بنیان شکل نمی گیرد.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ سرمایه گذاری ارزشمندتر از سرمایه گذاری در پژوهش نیست، گفت: هم اکنون در کشور مشتری پژوهش مشخص نیست و در دانشگاه ها استارتاپ‌هایی شکل می گیرند که بازاری برای بزرگ شدن ندارند.
وی با بیان اینکه در یکسال گذشته تمام تمرکز ما بر این بوده که قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان را اعمال کنیم، اضافه کرد: هم اکنون بیش از یک هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان شناسایی شده و برای دریافت تسهیلات به صندوق نوآوری شکوفایی معرفی شده اند.
ستاری از ستاد نانوفناوری به عنوان نمونه موفق در حوزه فناوری های نوین اشاره کرد و گفت: این ستاد با ۳۰ نفر عضو خوراک پژوهشی ۹۰ پژوهشکده را فراهم می کند و فروش میلیاردی دارد به نحوی که ایران یکی از پیشرفته ترین کشورها در بخش دستگاه های نانو به حساب می آید و اگر سیاستگذاری پژوهش در کل کشور مانند فناوری نانو اجرایی شود، شاهد پیشرفت های بسیاری خواهیم بود.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اشتباه ما این است که به یک استاد دانشگاه پول می دهیم، در حالی که باید از توان دانشگاه، استاد و دانشگاهیان در جهت پژوهش بهره ببریم؛ در حوزه پژوهش های بنیادی مانند موشک و هسته ای موفق عمل کرده ایم چون پایه آن مربوط به قیمت نمی شود و پول در آن مطرح نیست، اما وقتی که کار تجاری انجام می دهیم و پول بلاعوض می دهیم هیچ موفقیتی نخواهیم داشت و این سم است.
وی با تاکید بر اینکه کار تجاری باید در قالب تسهیلات باشد و برای نیروی انسانی ارزش قائل شویم، تصریح کرد: باید سیستم خلاقیت نوآوری ایجاد کنیم تا فارغ التحصیلان به استخدام دولتی فکر نکنند.
ستاری با اشاره به اینکه جهت گیری از اقتصاد نفتی به دانش بنیان باید در برنامه ششم توسعه دیده شود و فرهنگ اقتصاد دانش بنیان شکل گیرد، تاکید کرد: در حوزه مدیریت واحد فناوری با هدف مدیریت بر واردات و پتانسیل های اقتصادی کشور نیز باید تمرکز ویژه ای داشته باشیم و کل بودجه کشور را درگیر بحث فناوری کنیم.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در صورتی که اقتصاد دانش بنیان را جدی نگیریم، بازارهای هدف از دستمان خارج می شود، گفت: هم اکنون بازار صنایع دستی و سوغات مشهد ۵۰۰ میلیارد تومان است که این بازار را چینی ها تسخیر کرده اند و ۱۰بر صفر به چینی ها باخته‌ایم.
ستاری در اهمیت به فارغ التحصیلان و پژوهش و ایجاد کسب و کارهای نوپا به عنوان برنامه های معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد.


صنعت فرش خراسان شمالی ظرفیت ۲۵ هزار نفر اشتغال زایی دارد

خبرگزاری مهر : بجنورد- معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان شمالی گفت: صنعت فرش دستبافت در این استان ظرفیت ایجاد فرصت شغلی برای بیش از ۲۵ هزار نفر را دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، مجید پورعیسی صبح دوشنبه در جلسه اشتغال خراسان شمالی، اظهار داشت: برای استفاده از فرش های تولیدی در کشور و استان باید فرهنگ سازی شود.
وی با اشاره به ظرفیت های فرش دستبافت در خراسان شمالی اضافه کرد: فرش بافتن یک هنر اصیل است و هنرمند واقعی نیز کسی است که بتواند این هنر اصیل را به بهترین نحو به دنیا ارائه کرده و ارزش آن را حفظ کند.
معاون استاندار خراسان شمالی گفت: هنر فرش تولیدی و ایرانی هنوز برای خود مردم به صورت درست و مناسب نهادینه و فرهنگ سازی نشده و در این زمینه لازم است فعالیت بیشتری صورت گیرد.
پورعیسی تصریح کرد: برای استفاده از این هنر اصیل باید فرهنگ سازی های درستی انجام شود تا خود مردم ما از فرش های ایرانی استفاده کنند.
به گفته این مسئول اگر تولید فرش از سوی دستگاه های مختلف از جمله صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و … حمایت شود به طور حتم در ایجاد اشتغال نیز اثر گذار خواهد بود.
وی گفت: برای رسیدن فرش تولیدی و ایرانی به جایگاه واقعی خود باید فراتر از این میزان عمل شود و نمی توان با این مقدار فعالیت به ارتقا و احیای جایگاه فرش ایرانی در دنیا امید زیادی داشت.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان شمالی با اشاره به اینکه فرش اشتغال پایدار به همراه دارد اظهار داشت: با توجه به اشتغال در این حوزه، تولید فرش می تواند برای ۲۵ هزار نفر در استان فرصت شغلی ایجاد کند.
گفتنی است، در خراسان شمالی حدود ۱۸ هزار کارگاه قالیبافی با ۲۱ هزار بافنده وجود دارد که سالانه حدود ۴۰۰ هزار متر مربع فرش در این استان تولید می شود.
طبق گزارش اتحادیه فرشبافان خراسان شمالی این استان حدود ۹ درصد از تولید فرش دستبافت ایران را به خود اختصاص داده و سالانه ۱۰۰ هزار متر مربع از فرش این منطقه به خارج از کشور صادر می شود.
خراسان شمالی برای سامان دادن به صنعت فرش دستبافت، خوشه صنعتی فرش را در دستور کار خود قرار داده تا بتواند در این قالب، فرش دستبافت استان را با طرح و نام این منطقه به بازارهای داخلی و جهانی عرضه کند.
همچنین اخیرا شهرک فرش، با هدف ساماندهی کارگاه های تولید و عرضه فرش در شهرک صنعتی بجنورد، فعال شده است.


صنایع دستی، فرصتی مناسب برای ایجاد اشتغال

پایگاه خبری تحلیلی ایلام رصد در یاداشتی به قلم ‘علی اصغر احمدی’ به موضوع صنایع دستی بعنوان یک هنر صنعت که ریشه در آداب، رسوم و سنت های مردم دارد، پرداخته است.
صنایع دستی، فرصتی مناسب برای ایجاد اشتغال
در ادامه این یادداشت آمده است: صنایع دستی بعنوان ‘یک هنر صنعت’ که ریشه در آداب، رسوم و سنت های مردم ایران زمین دارد همواره طی قرون متمادی برای اکثریت مردم خاصه روستاییان و عشایر منبع کار و درآمد بوده و از نظر اقتصادی دارای جایگاه بسیار خوبی بوده است.
صنایع دستی به آن گروه از صنایع اطلاق می شود که عمدتا با استفاده از مواد اولیه بومی تهیه شده و نشان دهنده ویژگی ها و میراث هنری و سنتی مردم ایران است و تمام یا قسمتی از مراحل تولید آن با دست انجام می شود و در آن ذوق هنری و خلاقیت فکری صنعتگر تجلی یافته باشد.
وسعت سرزمین، تنوع اقلیمی، اعتقاد به دین و باورهای دینی و در کنار آنها ذوق و سلیقه بالای ایرانیان باعث شده که در جای جای این کشور متمدن بتوان به آسانی نشانه هایی از صنایع دستی یافت.
از گذشته های بسیار دور صنعتگران سخت کوش و با ذوق ایران کوشیده اند تا با تولید انواع صنایع دستی همچون زیراندازهای قالی و گلیم و نیز آثاری همچون افزارهای فلزی و زیور آلات، اندیشه و افکار، خلاقیت و در نهایت ایمان خود به خالق هستی و اعتقاد خویش به فرهنگ بومی را در قالب این محصولات زیبا به جهانیان بیان داشته و تحسین آنها را برانگیزند.


ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مرجع آخرین و بروزترین اخبار به همراه نمونه سوالات استخدامی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 13942
  • کل نظرات : 3987
  • افراد آنلاین : 44
  • تعداد اعضا : 7652
  • آی پی امروز : 338
  • آی پی دیروز : 411
  • بازدید امروز : 8,597
  • باردید دیروز : 11,017
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 66,029
  • بازدید ماه : 166,404
  • بازدید سال : 1,153,540
  • بازدید کلی : 23,239,691
  • کدهای اختصاصی
    سوالات استخدامی وزارت بهداشت