loading...
آخرین اخبار استخدامی و نیازمندی ها در ایران
کار 24 بازدید : 493 دوشنبه 02 شهریور 1394 نظرات (0)
اخبار اشتغال روستاییان سال ۹۴



۱۰ میلیون روستایی غیرفعال هستند

خبرگزاری تسنیم : در حالی جمعیت غیرفعال روستایی کشور به ۱۰ میلیون ۷۰۰ هزار نفر و شمار روستاییان بیکار به ۹۰۰ هزار نفر رسیده که وزارت کار طرح توانمندسازی و آموزش های مهارتی روستاییان را برای سال جاری در دستور کار دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اجرای طرح توانمندسازی روستائیان و ساکنان مناطق کمتر توسعه یافته با رویکرد اشتغال پایدار از طریق آموزش های مهارتی حدود ۴۰ میلیون نفر- ساعت یکی از طرح هایی است که وزارت کار تا آخر سال جاری در دست اقدام دارد.
به اعتقاد ربیعی وزیر کار، طرح توانمندسازی و آموزش های مهارتی روستاییان، عشایر، مناطق محروم و مرزی با رویکرد اشتغال پایدار، به منظور توسعه کمی و کیفی تولیدات و ارائه خدمات براساس مزیت‌های منطقه‌ای با بهره گیری از ظرفیت‌های محلی و بهبود وضعیت و کیفیت زندگی جامعه هدف، اجرا می شود. این طرح با رویکرد اشتغال پایدار در شورای عالی اشتغال به تصویب رسیده و از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اجرا می شود.
اما منظور از روستاهای کمتر توسعه یافته چیست؟ کوروش پرند در این باره خبر از مهارت آموزی شغلی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار در کشور می‌دهد و می‌گوید: ۱۰.۷ میلیون نفر جمعیت روستایی از نظر اقتصادی غیرفعال هستند. بر همین اساس طرحی تحت عنوان توانمندسازی و ارائه آموزش‌های مهارتی برای روستائیان، عشایر و مناطق مرزی و محروم توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای طراحی و در شورای عالی اشتغال تصویب شد.
معاون وزیر کار با تأکید بر اجرای آموزش‌‌های فنی و حرفه‌ای برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور، گفت: در راستای طرح توانمندسازی روستائیان کشور، ساکنان روستاهای بالای ۲۰ خانوار طی برنامه پنج ساله، آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای می‌بینند.
پرند، تعداد جمعیت کل روستایی کشور را ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر اعلام و تصریح کرد: جمعیت در سن کار مناطق روستایی ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است. ۶.۹ میلون نفر از این تعداد جمعیت، فعال اقتصادی و ۱۰.۷ میلیون نفر جمعیت غیرفعال اقتصادی هستند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: از جمعیت فعال اقتصادی روستائی کشور، ۶ میلیون نفر دارای شغل و ۹۰۰ هزار نفر فاقد شغل هستند.
مطابق آمارهای نیروی کار در سال ۹۳ که از سوی مرکز آمار منتشر شده است تعداد بیکاران در نقاط روستایی۵۲۹ هزار و ۲۴۴ نفر است اما پرند از واقعیت پرده برداری می‌کند و تعداد بیکاران روستایی را ۹۰۰ هزار نفر اعلام می‌کند.
حالا چه ۹۰۰ هزار نفر بیکار و چه ۵۲۹ هزار بیکار، سیاست دولت باید اجرای طرح توانمندسازی روستائیان باشد تا از مهاجرت به شهرهای کوچک و بزرگ که باعث حاشیه نشینی شهرها می شود جلوگیری کنند.
معاون وزیر کار ادامه می دهد، آموزش ها برای روستاییان به سه دسته عمومی، فنی و تخصصی شغل و کسب و کارآفرینی تقسیم بندی می‌شود و سیار بودن ویژگی اصلی این طرح است.
در این طرح فنی و حرفه ای به جای اینکه مردم به مراکز مراجعه کنند، سازمان فنی و حرفه ای روستاها را برای آموزش به صورت سیار تجهیز می‌کند . در این طرح در دوره های عمومی حفظ و نگهداشت محیط زیست و منابع طبیعی، مدیریت آب و سالم ساختن آن و مهارت‌های کار با رایانه درجه یک و دو و در بخش فنی و تخصصی مهارت‌های شغلی و کسب و کار و کارآفرینی، توسعه کسب و کار و بازاریابی، بسته بندی، تجارت الکترونیک آموزش داده می‌شود.


آموزش مهارت‌های هشتگانه به روستاییان

خبرگزاری ایسنا : رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور از آموزش مهارت‌های هشتگانه به روستاییان خبر داد و گفت: آموزش‌ها به صورت سیار است.
به گزارش خبرنگار ایسنا در گیلان، کورش پرند امروز در جلسه شورای اداری استان گفت: سکونتگاههای غیر رسمی معضل بزرگی برای شهرها ایجاد کرده‌اند و بنا داریم تا با ارتقای توانمندسازی روستاییان از مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها جلوگیری کنیم.
وی اضافه کرد: انواع آموزش‌های عمومی، فنی و تخصصی و کسب و کار را در روستاهای کشور دنبال می‌کنیم و فلسفه جدید ما برای افزایش این آموزش‌ها این است که به صورت سیار برگزار خواهند شد و با اجرای این امر دیگر روستاییان مجبور نیستند برای کسب مهارت به شهرها بروند و ما آموزش را به روستاها می بریم.
رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: مهارتهای هشتگانه از الگوریت‌ های سازمان فنی و حرفه ای کشور در روستاهاست و به زودی پرتال نیاز سنجی روستاییان کشور برای اولین بار ثبت می‌شود.
وی تصریح کرد: این الگوریتم‌ها در کشورهای مختلف در سطح بین المللی مورد تایید قرار گرفته است.
پرند از تخصیص اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی برای توانمند سازی روستاییان کشور خبر داد و گفت: سهم گیلان از این اعتبار ۲ میلیارد تومان است.


اشتغال پایدار مهمترین شرط بقای جمعیت در روستاها است

خبرگزاری مهر : دامغان – نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر پرداخت تسهیلات با نرخ سود کمتر از ۱۰درصد به روستائیان گفت: تقویت امور اقتصادی و اشتغال پایدار از شروط بقای جمعیت در روستاها است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرحمان رستمیان ظهر یکشنبه در نشست مشورتی دهیاران بخش مرکزی شهرستان دامغان در محل حسینیه روستای امام آباد این شهرستان با اشاره به اجرای طرح های جهادی و استفاده از پتانسیل های روستا اظهار داشت: باید با برنامه ریزی درست و مدیریت جهادی بتوانیم طرح ها و پروژه هایی را اجرا کنیم تا زمینه بقای جمعیت در روستاها فراهم شود.
وی اضافه کرد: باید حمایت های خود را به کار گیریم تا بتوانیم با ایجاد اشتغال زمینه پایداری روستائیان را به وجود آوریم که این حرکت مانع مهاجرت جمعیت روستائی به شهرها می شود.
عضو فراکسیون روستایی مجلس شورای اسلامی با تقدیر از زحمات و تلاش های دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای بخش مرکزی شهرستان دامغان افزود: یکی از وظایف ایشان شناسایی پتانسیل های هر روستا و تبدیل فرصت ها به زمینه های اقتصادی زود بازده است که باید به صورت ویژه در سرلوم کارها قرار گیرد.
وی همچنین معیار حضور پزشک در روستاها و ارائه امکانات بیشتر را شاخص های جمعیتی بیان کرد و از دهیاران خواست به عنوان مدیر اجرایی طرح ها و پروژه های دولت در روستاها در چهارچوب مقررات و قوانین حرکت کنند و مردم را نسبت به واقعیت های موجود آگاه سازند.
روستاهای دامغان از کمبود آب رنج می برند
فرماندار شهرستان دامغان نیز با اشاره به کاهش نزولات آسمانی، اظهار داشت: با توجه به بارندگی ۸۰ میلی متری سال گذشته، روستاهای این شهرستان با مشکلات عدیده ای در بحث آب شرب و کشاورزی مواجه هستند.
علی اصغر مجد با بیان اینکه کمبود آب شرب و کشاورزی یک موضوع ملی است، افزود: روستاهای سرخده، اگره در شمال و روستاهای منطقه کوه زر در جنوب شهرستان از نظر کمبود آب شرب و کشاورزی در یک وضعیت بحرانی قرار دارند و دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی این روستاها بایدبا متولیان امر همراهی و همکاری خوبی داشته باشند.
وی تصریح کرد: اشتغال و اقتصاد در روستاها دو رکن اساسی معیشت مردم محسوب می شود که باید مورد توجه قرار گیرد و لازمه رونق این دو مورد استفاده از تمامی ظرفیت ها و پتانسیل های بخش کشاورزی و دامپروری است.
ضرورت تعامل دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی
نماینده عالی دولت در شهرستان دامغان، تعامل دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی با بخشداران و مدیران دستگاه های اجرایی را لازم و ضروری برشمرد و آشنایی دهیاران با وظایف محوله به آنان را بسیار مهم و اساسی بیان کرد.
مجد در خاتمه، اطلاع رسانی از اقدامات انجام شده در روستاها و امید بخشی به مردم را از دیگر وظایف دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی برشمرد و ایجاد روحیه همدلی و اتحاد جمعی را برای حل مشکلات بسیار مهم تلقی کرد.


نیازسنجی اشتغال در ۲۰۰ روستای گلستان

خبرگزاری فارس : مدیرکل آموزش فی و حرفه‎ای گلستان گفت: نیاز سنجی اشتغال در ۲۰۰ روستای استان گلستان تا پایان مردادماه سال جاری انجام شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، ابوالفضل تیرانداز عصر امروز در نشست صمیمی مدیران کل و روسای شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با وزیر تعاون اظهار کرد: اشتغال روستایی مورد توجه رئیس‌جمهور بوده و این مهم بر اساس آموزش‎های مستمر در روستاهای استان گلستان پیگیری شد.
وی به نیازسنجی در راستای توسعه اشتغال در گلستان اشاره کرد و گفت: در راستای توسعه اشتغال پایدار کشور با محوریت روستا‎ها نیاز‎سنجی جوامع روستایی را در سه ماه چهارم سال ۱۳۹۲ از شهرستان کلاله آغاز کردیم.
مدیرکل آموزش فی و حرفه‎ای گلستان ادامه داد: با پیگیری‎های مستمر نیازسنجی اشتغال در ۲۰۰ روستای استان گلستان تا پایان مردادماه سال جاری انجام شد.
تیرانداز ابراز داشت: جایگاه و ضرورت توسعه در روستاها یک امر بدیهی است که در بند «و» ماده ۱۵۴ قانون اساسی نیز نسبت به توسعه آموزش‎های مستمر روستایی تاکید شده است.
وی با اشاره به راهبردهای سیاست‌گذاری شده در حوزه اشتغال گفت: سازمان فنی و حرفه‎ای استان گلستان در طرح توانمندسازی و نیازسنجی جوامع روستایی گلستان به عنوان پایلوت در نظر گرفته شد.
مدیرکل آموزش فی و حرفه‎ای گلستان از تدوین و بازنگری استانداردهای آموزشی خبر داد و گفت: استان گلستان قطب مشاغل منابع طبیعی و محیط‌زیست است که در این راستا ۵۵۰ عنوان شغل و ۳۸ عنوان استاندارد شغلی شناسایی شده است.
مشاوره و هدایت شغلی در ۱۴ شهر گلستان صورت گرفته است
تیرانداز با بیان اینکه مشاوره و هدایت شغلی در ۱۴ شهر گلستان صورت گرفته است، بیان داشت: در راستای سنجش مهارت و صلاحیت حرفه‎ای اقدامات خوبی انجام شد.
وی با بیان اینکه ۲۸ درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می‎کنند، گفت: ۴۸ تا ۴۹ درصد از جمعیت استان گلستان در روستاها زندگی می‎کنند که باید از لحاظ آموزش به صورت ویژه به آن نگریسته شود.
مدیرکل آموزش فی و حرفه‎ای گلستان با بیان اینکه سرانه آموزش و مهارت در کشور ۴۲ دقیقه و ضریب نفوذ آن چهار درصد است، افزود: ضریب نفوذ سرانه آموزش و مهارت در استان گلستان ۱۳ درصد است.
تیرانداز جمعیت فعال در روستاها و مناطق محروم استان گلستان را ۱۲۲ هزار نفر عنوان کرد و ابراز داشت: نیاز است ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر آموزش را در برنامه تعهدات خود بگنجانیم.


بی‌توجهی به اشتغال روستاییان، عامل مهاجرت به شهر

خبرگزاری خانه ملت : عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از وجود ۱۱ میلیون حاشیه نشین در کشور، گفت: حاشیه نشینی نتیجه درست اجرا نشدن برنامه پنجم توسعه و بی توجهی دولت ها است.
محمداسماعیل سعیدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر اینکه رشد حاشیه نشینی در کشور نگران کننده است، تصریح کرد: متاسفانه معضل حاشیه نشینی از ۲۵ سال گذشته روند صعودی به خود گرفته یعنی از دهه ۷۰ شروع و تاکنون ادامه دارد بدون اینکه برای کاهش آن چاره ای اندیشیده شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوای اسلامی، با انتقاد از مهاجرت بی رویه روستاییان به کلان شهرها، اظهار داشت: در اوایل انقلاب حدود ۶۵ درصد از جمعیت کشور را روستاییان و ۳۵ درصد را شهرنشینان تشکیل می دادند؛ در حالیکه امروزه روستاها خالی از سکنه و به شهرنشینی روی آورده اند.
سعیدی بی توجهی به اشتغال و اقتصاد روستاییان را از مهمترین علل مهاجرت ها عنوان کرد و گفت: متاسفانه به خاطر عدم توجه به افتصاد روستاییان که روزی اقتصاد کشور را اداره می کردند این قشر به حاشیه نشینانی حاشیه دار در کلان شهرها تبدیل شده اند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر توجه جدی به اشتغال و اقتصاد روستاییان برای جلوگیری از حاشیه نشینی، تصریح کرد: در گذشته صنایعی مانند کشاورزی، دامداری، بافندگی، نساجی و باغداری در روستاها رونق داشته اند اما امروزه به دلیل بی توجهی به اقتصاد روستاییان از رونق افتاده اند و به همین دلیل قشری که روزی اقتصاد کشور به آنها وابسته بود به زندگی و سکونت در حاشیه شهرها روی آورده اند.
وی ادامه داد: روستاییان علاوه بر داشتن خدماتی از قبیل آب، برق و تلفن به دلیل عدم درآمد کافی هیچ انگیزه ای برای ماندن در روستا ندارند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به نقش مهم روستاها در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: دولت با شناسایی ظرفیت های مغفول مانده در روستاها می تواند از آن به عنوان سرمایه عظیم در زمینه های مختلف اقتصادی استفاده کند و بهره ببرد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از ساخت وساز بی رویه در حاشیه شهرها، گفت: متاسفانه به علت عدم نظارت، ساخت و سازها در این مناطق غیراصولی و بی قاعده ساخته می شوند که در صورت وقوع حادثه ای تلفات انسانی زیادی خواهند داشت.
عدم توجه به معضل حاشیه نشینی در برنامه پنجم توسعه
وی یادآورد شد:وجود۱۱ میلیون حاشیه نشین در حاشیه شهرها نتیجه عدم برنامه ریزی دولت ها و توجه نکردن به آن در برنامه پنجم توسعه است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوای اسلامی، با انتقاد از عدم توجه به معضل حاشیه نشینی در برنامه پنجم توسعه، تصریح کرد: امیدواریم در برنامه ششم توسعه به طور جدی تر به این معضل پرداخته شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس،با انتقاد از اجرا نشدن کامل برنامه پنجم توسعه، گفت: متاسفانه اهداف برنامه پنجم توسعه به طور کلی محقق نشد این در حالی است که مسئولان از محقق شدن ۲۵ درصد از آن سخن می گویند در حالیکه ۲۰ درصد از آن هم اجرا نشد بنابراین امیدواریم در برنامه ششم توسعه با تلاش همه دستگاه ها و اعمال و اجرای درست قوانین بر مبنای سند چشم انداز ۲۰ ساله در سال ۱۴۰۴ به رتبه اول منطقه در زمینه توسعه یافتگی، صنعت، کشاورزی و … دست یابیم.


توسعه گردشگری روستایی در بجنورد موجب اشتغال‌زایی روستاییان می‌شود

خبرگزاری فارس : بخشدار مرکزی بجنورد گفت: توسعه گردشگری روستایی در بخش مرکزی بجنورد موجب اشتغال‌زایی برای روستاییان می‌شود.
محمدعلی نودهی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بجنورد اظهار کرد: ظرفیت‌های بالای گردشگری در روستاهای بخش مرکزی بجنورد وجود دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: استفاده از این ظرفیت‌ها موجب اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی روستاییان می‌شود.
بخشدار مرکزی بجنورد ادامه داد: توسعه گردشگری در مناطق روستایی به شکوفایی اقتصاد روستایی و همچنین ایجاد راهی برای عرضه تولیدات محلی و به وجود آمدن ارزش افزوده کمک می‌کند.
وی اضافه کرد: برای تحقق این برنامه باید امکانات و زیرساخت‌های اولیه برای گردشگری روستایی فراهم شود.
نودهی وجود مناطق روستایی و گردشگری در بخش مرکزی بجنورد از جمله دره بازخانه، گریوان و فیروزه را برشمرد و خاطرنشان کرد: امروزه ظرفیت گردشگری روستایی در استان‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته که موجب ایجاد اشتغال و منافع اقتصادی برای روستاییان شده است.
وی گفت: گسترش گردشگری روستایی در مناطق روستایی این شهرستان باعث توسعه پایدار این منطقه خواهد شد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مرجع آخرین و بروزترین اخبار به همراه نمونه سوالات استخدامی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 13942
  • کل نظرات : 3987
  • افراد آنلاین : 15
  • تعداد اعضا : 7652
  • آی پی امروز : 326
  • آی پی دیروز : 411
  • بازدید امروز : 7,337
  • باردید دیروز : 11,017
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 64,769
  • بازدید ماه : 165,144
  • بازدید سال : 1,152,280
  • بازدید کلی : 23,238,431
  • کدهای اختصاصی
    سوالات استخدامی وزارت بهداشت