loading...
آخرین اخبار استخدامی و نیازمندی ها در ایران
کار 24 بازدید : 1131 جمعه 12 تیر 1394 نظرات (0)
اخبار استخدام معلولین در سال 94

ایجاد اشتغال برای ۱۰۸۶ معلولان و مددجوی لرستانی

باشگاه خبرنگاران : به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از لرستان؛ عمودی‌زاده در منزل خانواده‌ی معلول تحت پوشش بهزیستی، اعتبار راه‌اندازی این مشاغل را از محل تسهیلات بانکی قرض الحسنه و پرداخت بیمه سهم کارفرمائی‌، خویش‌فرمائی و پرداخت جبران عدم کارائی اعلام نمود.
وی برقراری حق پرستاری ۵۰۷ نفر از معلولان ضایعه نخاعی، توزیع وسایل توان‌بخشی به معلولان و انجام خدمات ویزیت در منزل جهت معلولان ضایعه نخاعی را از جمله اقدامات بهزیستی لرستان جهت رفاه حال و توانمندسازی معلولان و مددجویان تحت حمایت اعلام نمود.
نماینده ولی فقیه در استان نیز از خدمات منظم و قابل قبول بهزیستی لرستان در سال‌های اخیر جهت رفع مشکلات و محدودیت های جامعه معلولین تشکر کرد.
حجت‌الاسلام سید احمد میرعمادی ضمن گوش دادن به مشکلات این خانواده و جامعه معلولین هرگونه خدمت به معلولین را خدمت به اسلام و انسانیت خواند.


تحقق سهم اشتغال معلولان در دستگاه‌های شیراز

خبرگزاری مهر : شیراز – رئیس بهزیستی شیراز گفت: لازم است که سهم پنج درصدی اشتغال معلولان در دستگاه ها در شیراز محقق شود.
به گزارش خبرنگار مهر، حمید آزرمی عصر دوشنبه در جلسه شورای اداری شیراز گفت: در بخش توانبخشی بهزیستی شیراز ۴۰ مرکز در حیطه های مختلف جسمی، حرکتی، ذهنی و روانی و … تحت اختیار دارد که در این مراکز سه هزار و ۳۰۰ معلول و ناتوان نگهداری می شوند.
وی افزود: همچنین ۳۲ هزار و ۸۱ معلول که در خانواده ها نگهداری می شوند تحت حمایت بهزیستی شیراز قرار دارند.
وی گفت: ۳۰۰ مهدکودک در سطح شیراز فعالیت دارند که ۲۴ هزار کودک را تحت پوشش قرار داده و آموزش های تخصصی مربوط به این سن و به ویژه در حوزه مهارت های زندگی را به آنان ارائه می دهند.
رئیس بهزیستی شیراز بیان کرد: بنابر تشخیص علوم پزشکی مبنی بر وجود عقب ماندگی در رشد کودکان روستایی نسبت به کودکان شهری، وعده های غذای گرم رایگان برای از بین بردن این اختلاف در روستا مهدها ارائه می شود که توانسته در این زمینه موثر باشد.
آزرمی بیان کرد: سطح حساسیت مردم نسبت به روند روزافزون آسیب های اجتماعی نزول پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه شیراز به علت کلانشهر بودن و مهاجرانی که به دلایل مختلف به خود جذب می کند آسیب های اجتماعی بسیاری را در خود دارد، گفت: بسیاری از کارتن خواب های این شهر افراد غیر بومی هستند که از نقاط دیگر به این شهر مهاجرت کرده اند.
رئیس بهزیستی شیراز گفت: با وجود اینکه معلولان تحت پوشش ما با تلاش خود به مدارج بالای علمی دست می یابند ولی در پیدا کردن شغل در می مانند و ضروری است که سهم پنج درصدی اشتغال آن ها در دستگاه ها رعایت شود و در شیراز مورد حمایت قرار بگیرد.


کارگاه اشتغال معلولین ‌در استان مرکزی راه‌اندازی می‌شود

خبرگزاری ایسنا : با توجه به اینکه مهمترین چالش معلولین بحث اشتغال است، بزودی کارگاه اشتغال معلولین در استان مرکزی راه‌اندازی می‌شود.
مصطفی چقایی رئیس هیات ‌مدیره جامعه معلولین استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، از راه‌اندازی کارگاه اشتغال ویژه معلولین استان خبر داد و گفت: مهمترین چالش ۹۰ درصد معلولین استان اشتغال و بیمه است و در این راستا انجمن اقداماتی را در دستور کار خود دارد.
وی با اشاره به اینکه برخورداری از شغل و امنیت شغلی آرامش روانی را برای معلولین در پی دارد و باعث می‌شود که با نگاه امیدوارانه‌تری به آینده زندگی و فعالیت کند، افزود: در این راستا کارگاه اشتغال در روستای چغا در حال ساخت است.
چقائی فعالیت این کارگاه را شامل آموزش فرش‌بافی، گلیم‌بافی، صنایع MDF و … عنوان کرد و گفت: معلولین مسلما بعد از آموزش حرفه‌های مختلف مشغول به کار و وارد بازار کار خواهند شد.
وی اتمام ساخت و راه‌اندازی کامل این کارگاه را نیازمند کمک‌های مردمی دانست و گفت: البته نمی‌توان در شرایط کنونی انتظار کمک‌های بسیار از مردم را داشت، به همین منظور نیاز است که به مانند گذشته استانداری، بهزیستی و متولیان امر حمایت‌های لازم از این پروژه و طرح اشتغالزایی معلولین را داشته باشند.
رئیس هیات‌ مدیره جامعه معلولین استان افزود: در نظر است افتتاح این کارگاه با حضور وزیر رفاه انجام گیرد و امید است که با کمک مردم و متولیان روند احداث و ساخت کارگاه با سرعت کافی انجام گیرد.


اعطای تسهیلات تکلیفی برای اشتغالزایی معلولان 

خبرگزاری مهر : رئیس سازمان بهزیستی کشور بر ضرورت رفع نیاز و حوائج اقشار آسیب پذیر جامعه تاکید کرد و گفت: اعطای تسهیلات تکلیفی برای اشتغالزایی معلولان یکی از راهکارهای حمایتی در راستای تحقق توانبخشی معلولان است.
به گزارش خبرگزاری مهر،انوشیروان محسنی‌بندپی،ایجاد زمینه‌های مناسب اشتغال، توانبخشی و بیمه‌ای را از اقدامات این سازمان برشمرد و گفت: یک معلول به سبب مشکلات جسمانی توانایی رفت و آمد و برطرف کردن حوائج خود را ندارد؛ از این‌رو نیازمند حمایت‌های مادی و معنوی حامیان خود است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، افزود: اکنون براساس وظایف ذاتی با بهره جستن از یاری خیرین و سایر نهادها، ارگان‌ها و دستگاه‌های مربوطه نسبت به رفع نیازهای معلولین اقدام می‌کنیم و در این راستا بانک قرض الحسنه مهر ایران در راستای سیاست‌های تکلیفی خود نیز می‌تواند در رفع نیازهای ضروری این دسته از اقشار آسیب‌پذیر جامعه یاری‌رسان بهزیستی باشد.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار رسمی، ۴۳۰ هزار معلول ساکن در روستاها و بیش از ۷۰۰ هزار معلول در شهرها زندگی می‌کنند که نیازمند خدمات ویژه حمایتی و توانبخشی هستند؛ بهزیستی برای ارائه خدمات تخصصی به این قشر با توجه به روش‌های نوین توانبخشی مبتنی بر جامعه برنامه‌ریزی‌های نوینی را در دستور کار قرار داده است.
محسنی‌بندپی با تاکید به ضرورت رفع نیاز و حوائج اقشار آسیب‌پذیر جامعه، یادآور شد: ترویج سنت قرض‌الحسنه در جامعه اسلامی یک وظیفه ملی است و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در این خصوص گام‌های موثری را برداشته است؛ چنانکه اعطای تسهیلات تکلیفی بابت اشتغال‌زایی معلولان یکی از راهکارهای حمایتی این بانک در راستای تحقق توانبخشی معلولان جامعه است


پرداخت حداقل حقوق به معلولان بیکار

خبرگزاری ایسنا : رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره پرداخت حقوق به معلولان، اظهار کرد: بر اساس برنامه جامع حمایت از حقوق معلولان، دولت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را مکلف کرده است تا پرداخت حداقل حقوق و دستمزد به معلولان فاقد شغل و ناتوان از انجام کار را به عنوان مستمری در بودجه سنواتی بهزیستی لحاظ کند.
انوشیروان محسنی بندپی در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه ماه گذشته برنامه جامع حمایت از معلولان در هیئت وزیران مصوب شد و در بسیاری موارد حقوق همه جانبه معلولان مورد توجه قرار گرفت، اظهار کرد: بستر سازی مناسب برای اشتغال، حمایت‌های حقوقی و قضایی، حمایت‌های بیمه ای و توانبخشی و تشکیل شورای عالی هماهنگی معلولان از جمله بندهای این برنامه است.
وی افزود: امیدواریم با توجه به آمادگی سازمان بهزیستی و سایر دستگاه‌های ذیربط، برنامه جامع که مطالبه ۱۳ ساله معلولان بود عملیاتی شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه پرداخت مستمری به معلولان فاقد شغل و ناتوان از انجام کار در این برنامه مصوب دیده شده است گفت: سازمان مدیریت مکلف شده است که اعتبار لازم را که معادل حداقل حقوق و دستمزد برای هر فرد می شود را در بودجه سنواتی ببیند. بر این اساس حدود ۱۰ درصد معلولان مشمول این قانون می‌شوند.
محسنی بندپی همچنین درباره سازوکار بیمه‌ای حمایت از معلولان گفت: وزارت رفاه مکلف است نسبت به بیمه معلولان اقدام کند. این بیمه باید هم شامل بیمه پایه درمان و بیمه تکمیلی برای پوشش امور توانبخشی باشد.
وی در پایان آمار معلولان کشور را به این شرح اعلام کرد: بر اساس آمار رسمی سازمان بهزیستی ۴۳۰ هزار معلول ساکن در روستاها و بیش از ۷۰۰ هزار معلول ساکن در شهرها داریم که نیازمند خدمات ویژه حمایتی، تخصصی، آموزشی و توانبخشی هستند و سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات تخصصی به این قشر با توجه به روش‌های نوین توانبخشی مبتنی بر جامعه مشغول برنامه‌ریزی‌های جدید است.


کم‌لطفی دستگاه‌های دولتی در اجرای قانون استخدام ۳ درصدی معلولان

خبرگزاری فارس : به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، نعمت ملکی ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: معاونت مشارکت‌های مردمی، اشتغال و مراکز غیردولتی اداره کل بهزیستی استان زنجان با چهار دفتر تخصصی در استان زنجان در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه دفتر مشارکت‌های مردمی سالیان طولانی است که در حال فعالیت است، خاطر نشان کرد: این دفتر با هدف افزایش کمک‌های مردمی و تقویت حس مشارکت مردمی عالیت می‌کند.
سرپرست معاونت مشارکت‌های مردمی، اشتغال و مراکز غیردولتی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه این معاونت درصدد افزایش مشارکت‌های مردمی همه ساله اقدام به برگزاری طرح «ضیافت مهر» می‌کند، ادامه داد: این برنامه با هدف جذب مشارکت‌های مردمی برگزار می‌شود.
ملکی با بیان اینکه ایجاد اشتغال به منظور توانمندسازی مددجویان در دستور کار بهزیستی استان زنجان قرار دارد، عنوان کرد: با توجه به ویژگی‌های خاص روحی و روانی این افراد ایجاد اشتغال مناسب بسیار سخت و حیاتی است.
وی با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی در اجرای قانون ۳ درصد استخدامی معلولان کم لطفی می‌کنند، خاطر نشان کرد: تلاش‌ها برای افزایش میزان درصد استخدام معلولان در دستگاه‌های دولتی به ۵ درصد در حال انجام است.
سرپرست معاونت مشارکت‌های مردمی، اشتغال و مراکز غیردولتی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه در بحث برون سپاری فعالیت‌ها به بخش غیر دولتی بهزیستی فعالیت‌های مطلوبی انجام گرفته است، تاکید کرد: بیش از ۸۵ درصد از فعالیت‌های قابل برون سپاری به بخش غیر دولتی سپرده شده است.
ملکی با بیان اینکه در سال ۹۳ بیش از ۲۲۲ مرکز حوزه اجتماعی برون سپاری شده است، خاطر نشان کرد: ۵۳ مورد موسسات خیریه نیز به بخش غیر دولتی واگذار شده است.
وی، تعداد کلینیک‌های مددکاری ۱۱ مورد واگذاری شده است، عنوان کرد: برای همه فعالیت‌های ۱۳گانه بهزیستی مجوز برون سپاری صادر می‌شود.
سرپرست معاونت مشارکت‌های مردمی، اشتغال و مراکز غیردولتی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان در پایان با بیان اینکه در سال ۹۳ در مجموع ۱۷۰ مجوز برون سپاری و ۱۳۵ تمدید مجوز صادر شده است، اعلام کرد: تاکنون در سال جاری تعداد ۲۷ مجوز و ۳۰ درخواست تمدید مجوز صادر شده است.


پسران در صورت ازدواج با دختران معلول از سربازی معاف می شوند

خبرگزاری مهر : عضو هیات مدیره جامعه جهانی معلولان از برابری مستمری معلولان با حداقل حقوق مطابق قانون حمایت از حقوق معلولان خبر داد و گفت: پسران در صورت ازدواج با دختران معلول از سربازی معاف می شوند.
علی همت محمودنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر به مفاد قانون حمایت از حقوق معلولان که هفته گذشته به تصویب دولت رسید، اشاره کرد و گفت: تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و اعلام دولت مبنی بر برابری مستمری معلولان با حداقل حقوق و دستمزد در صورت اجرا شدن، تاثیر شگرفی بر زندگی معلولان خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مستمری معلولان ۵۲ هزار تومان است، گفت: با اجرایی شدن قانون جامع، مستمری معلولان به حداقل حقوق افزایش پیدا می کند که البته امیدواریم با در نظر گرفتن بودجه های کافی، محقق شود.
محمودنژاد تصریح کرد: دولت در جلسه هفته گذشته خود اعلام آمادگی کرد که بخشی از قانون را به صورت برنامه و بخشی را به صورت لایحه به مجلس ارسال کند و چون برخی از این ماده ها نیاز به قانون ندارد، دولت می تواند آن را اجرایی کند.
وی گفت: بازنشستگی پیش از موعد معلولان، افزایش سهمیه استخدام در دستگاههای دولتی، افزایش مستمری و همچنین قوانین حمایتی ویژه نابینایان در مفاد بازنگری قانون جامع حمایت از حقوق معلولان گنجانده شده است.
به گفته محمودنژاد در این قانون مسائل مربوط به آموزش معلولان از سطوح ابتدایی تا عالی و معافیت پسرانی که با دختران معلول ازدواج می کنند، از دیگر مواردی است که آمده است.
مدیر عامل انجمن دفاع از حقوق معلولان کشور، گفت: چنانچه مجلس نسبت به تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان اقدام کند، این قانون از نظر محتوایی، حقوق معلولان ایران را به صدر کشورهای جهان می رساند.
وی با ابراز نگرانی از اینکه بخشی از قانون به صورت برنامه اجرایی شود، گفت: بهتر است تمام قانون به صورت لایحه برای تصویب نهایی به مجلس ارسال شود.درصورتی که بخشی به صورت برنامه باقی بماند، دولت های دیگر و در آینده می توانند از اجرای آن سر باز زنند بنابراین بهتر است برای اجرا، محکم کاری شده و تبدیل به قانون شود.
محمودنژاد در مورد بودجه مربوط به اجرایی شدن مفاد قانون معلولان، اظهار داشت: در این لایحه جدید تمام سرفصل های مربوط به تامین بودجه برآورد شده است.


سهمیه استخدامی معلولان در دستگاه‌های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد

خبرگزاری تسنیم : سید علیرضا موسوی امجد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم چرام، با اشاره به استخدام معلولان استان، اظهار داشت: براساس قانون ۵ درصد سهم استخدام هر دستگاه باید به معلولان تعلق گیرد، در صورتی که افراد معلول واجد شرایط دارای مدرک تحصیلی مرتبط باشند به دستگاه‌های مربوطه معرفی تا ازاین سهمیه استفاده کنند.
وی عنوان کرد: در بحث اشتغال معلولان سعی می‌کنیم که از بخش‌های خصوصی غیردولتی استفاده کنیم و از وام‌های اشتغال‌زایی جهت اشتغال افراد تحت پوشش دارای گواهینامه حرفه‌ای به مبلغ ۵ و ۱۰میلیون تومان به صورت قرض الحسنه اعطا می‌شود.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به تعداد دانشجویان تحت پوشش این سازمان گفت: در استان ۶۰۰دانشجو در حوزه توانبخشی معلولان و ۱۴۰۰ دانشجو در حوزه اجتماعی تحت پوشش این سازمان در دانشگاه‌های مختلف قرار دارد.
موسوی امجد افزود: سال گذشته بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه‌های شهریه دانشجویی پرداخت شد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه امور اجتماعی ۲۹۲ خانوار در شهرستان چرام با جمعیتی بالغ بر ۱۵۰۰ نفر و در حوزه توانبخشی ۴۰۰ معلول را تحت پوشش قرار داریم که مقرری ماهیانه و در کنار آن بن کارت و کمک‌های موردی پرداخت می‌شود.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نظارت بر مراکز درمان ترک اعتیاد در این استان، گفت: در بیشتر شهرستان‌های استان مراکز درمان اعتیاد به صورت اقامتی و نیمه اقامتی وجود دارد که در مراکز اقامتی ۲۸ روز و نیمه اقامتی به صورت موقت حضور دارند.
موسوی امجد افزود: ضمن نظارت مستمر بر این مراکز جهت پیشگیری از بیماری‌های واگیردار اچ.آی.وی وسایل مراقبتی بین آنها توزیع میشود.
وی به مسئله کودکان خیابانی در استان اشاره و عنوان کرد: کودکان خیابانی در استان نداریم اما در مرکز استان و در شهر یاسوج به دلیل مهاجرپذیر بودن زیاد، کودکان کار داریم.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مهدکودک‌ها و مهد روستاها خاطرنشان کرد: ۲۳۵ مهد روستا و بالای ۸۰ مهد کودک شهری وجود دارد که از این تعداد ۲۲ مهد روستا و ۶ مهد کودک در شهرستان چرام فعالیت می‌کنند.
موسوی امجد افزود:در روستا مهدها اغلب از یک وعده غذای گرم برخوردار هستند و دهک‌های درآمدی پائین نیز از این خدمات به صورت رایگان استفاده و بهزیستی شهریه آنها را پرداخت می‌کند.
وی تصریح کرد: مراکز مشاوره‌ای حضوری این سازمان در بیشتر شهرهای بزرگ استان تحت نظارت بهزیستی خدمات مشاوره‌ای تحصیلی، ازدواج و مشاوره خانواده را انجام می‌دهند.
موسوی امجد تاکید کرد: این خدمات تحت نظارت بهزیستی استان انجام می‌شود که در حال توسعه هستند و در شهر چرام به زودی ۲ مرکز مشاوره‌ای تاسیس می‌شود.


توانمندسازی معلولین وایجاد اشتغال برای آن ها دوراه مقابله بافقراست

نیویورک-ایرنا-سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران درسازمان ملل بااشاره به وجود یک میلیارد جمعیت معلول درجهان امروز بر اهمیت حمایت از آنان برای مقابله با فقر تاکید کرد وگفت: توانمند سازی معلولان و ایجاد اشتغال برای آنان ، دو راه اساسی مقابله با فقر است.
وی روز چهارشنبه در هشتمین کنفرانس سالانه اعضای کنوانسیون حقوق معلولین با اشاره به این که امروزه حدود یک میلیارد نفر از جمعیت جهان را معلولین تشکیل می دهند اظهارداشت: حدود هشتاد درصد این افراد در کشورهای درحال توسعه زندگی می کنند.
دهقانی با تاکید بر اهمیت حمایت از این افراد به منظور مقابله با فقر و نابرابری در جوامع امروز، فقر و کمبود آگاهی درمیان معلولین را دو عامل عمده نابرابری ها در جهان امروز برشمرد و توانمندسازی، آموزش ، کارآفرینی و اشتغال زایی برای این قشر از جامعه را راه اصلی مبارزه با نابرابری ها دانست.
سفیر ایران در سازمان ملل در ادامه با اشاره به مقررات جدید دولت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از حقوق افراد معلول که شامل یازده فصل و ۶۳ ماده است، به تشریح اهداف این مقررات در افزایش خدمات و توانمندسازی و کارآفرینی برای معلولین پرداخت.
دهقانی با استناد به گزارش ملی اجرای مفاد کنوانسیون حقوق معلولین درجمهوری اسلامی ایران، خواستار توجه جدی تر مسئولین کمیته معلولین سازمان ملل متحد به مسئله توانمندسازی زنان معلول جهان شد.
معاون نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل درادامه به حضور خانم نعمتی تنها بانوی ایرانی برنده مدال طلای پارالمپیک در نشست سال گذشته در سازمان ملل اشاره کرد و یادآور شد که او توسط کمیته بین المللی پارالمپیک به عنوان نامزد دریافت جایزه یکی از ۱۸ ورزشکار برتر جهان به بنیاد توسعه ورزش معرفی شده است.
دهقانی افزود خانم نعمتی که ازسوی این بنیاد به عنوان یکی از ۱۸ ورزشکار برتر جهان برگزیده شده هم اکنون اهداف بالاتری را برای حضور همزمان در المپیک و پارالمپیک دنبال می کند.
سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به افزایش تعداد سازمان های مردم نهاد دررابطه با افراد معلول در جمهوری اسلامی ایران، بر نقش موثر آنها در ارتقا و تحقق حقوق معلولین تاکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت گنجاندن حقوق افراد معلول در دستورکار اهداف توسعه هزاره پس از ۲۰۱۵ که هم اکنون موضوع بحث و بررسی کشورهای عضو این نهاد است خواستار گنجاندن افراد دارای معلولیت های عصبی و ذهنی نیز در دستور کار این برنامه شد.


اختصاص ۳ درصد ردیف استخدامی برای معلولان در سال ۹۴

خبرگزاری دانشجو : رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در سال ۹۴ برای دستگاه‌های اجرایی ردیف استخدامی در نظر گرفته شد که ۳ درصد برای معلولان است ، گفت: امیدواریم سهمیه ۵ درصدی معلولان مصوب شود. به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، انوشیروان محسنی بندپی در برنامه صبح با خبر رسانه ملی با بیان اینکه سازمان بهزیستی باید نسبت به توانمند سازی و شناسایی معلولان اقدام کند، اظهار کرد: معلولان باید خود را به بانک اطلاعات جامع مجهز کرده و پیگیر مطالباتی از جمله موضوعات تحصیلی و توانمندسازی خود باشند. وی در ادامه افزود: ما در سازمان بهزیستی بانک اطلاعات داریم ولی به جزئیات مجهز نیست، بنابراین باید بانک اطلاعاتی ما تقویت شود تا بهانه دست دستگاه‌های اجرایی ندهیم. رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه باید موضوع ارتقای مهارت علمی و دانش را در میان معلولان افزایش دهیم و این نگاهی جدید در سازمان بهزیستی محسوب می‌شود،گفت: اعتقاد داریم نیازمند برنامه درازمدت از سوی دستگاه‌ها و همچنین از سوی سازمان خود برای اشتغال و حمایت از معلولان هستیم. در واقع نه تنها قانون دائمی بلکه در برنامه ششم نیز باید موضوع معلولان مدنظر قرار گیرد. محسنی بندپی تصریح کرد: قانون حمایت از حقوق معلولان بدون کم و کاست به شکل کارشناسانه و مطالب مطرح شده از سوی انجمن علمی معلولان مصوب شد ولی باید در قالب قانون دائمی درآید تا راه فرار برای دستگاه‌های اجرایی را در خصوص اشتغال معلولان ببندیم. وی افزود: در سال ۹۴ برای دستگاه‌های اجرایی ردیف استخدامی در نظر گرفته شد که ۳ درصد برای معلولان است و امیدواریم سهمیه ۵ درصدی آن مصوب شود؛ همچنین باید در این زمینه بگویم اگر ارگانی نیرویی خواست معلولان نیز می‌توانند در این خصوص اقدام کنند ولی سازمان بهزیستی مکلف است که پیگیری‌های لازم در خصوص مطالبات معلولان را به شکل قانونی پیگیری کند. رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این‌که برای معلولان در روستاها نیز اقدامات و حمایت‌های لازم صورت گرفته‌ است، گفت: در خصوص قانون پیش از موعد بازنشستگی که به ۳۰ سال تبدیل شده است دستگاه‌های دولتی که مشمول خدمات تأمین اجتماعی می‌شوند این موضوع را اجرا می‌کنند و نهادهای غیردولتی مانند تأمین اجتماعی که مرخصی زایمان را در دستگاه خود عملیاتی نکردند در این خصوص کم لطفی کرده و این امر را اجرایی نکردند. محسنی بندپی با بیان این‌که کم لطفی و عدم اجرای قانون فوق از سوی برخی دستگاه‌ها به چشم می‌خورد که سازمان بهزیستی در قانون جدید و طی بازنگری که صورت گرفته است مکلف است که در این زمینه ورود کرده و در بحث حمایت حقوقی و قضایی معلولان و مطالبات آنها پیگیری‌های لازم را انجام دهد. وی ادامه داد: در خصوص شهریه دانشگاه معلولان باید بگویم قانون مشخص کرده که شهریه دانشگاه تمام معلولان توسط سازمان بهزیستی پرداخت شود. در واقع ردیف اعتباری برای سازمان بهزیستی در نظرگرفته شده است همچنین در خصوص تسهیلات لازم و مربوط به معلولان نیز مدنظر قرار گرفته است. رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: به برخی از دانشگاه‌ها که بدهکار بودیم تصمیم گرفتیم که بازپرداخت داشته باشیم تا مشکلات معلولان کاهش یابد و در زمینه شهریه دانشگاهی آنها کمک کنیم؛ برای معلولانی که طی رقابت توانسته‌اند در دانشگاه سراسری شرکت کنند نیز به جای شهریه دانشگاه حمایت‌های مادی و معنوی درنظر خواهیم گرفت که این موضوع در حال بررسی است. محسنی بندپی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی شهریه دانشگاه آزاد معلولان را به عنوان مشوقی برای آنها پرداخت خواهد کرد، افزود: در خصوص حمایت بیمه‌ای سازمان بهزیستی طبق قانون جدید که در فصل سوم موضوع حمایت بیمه‌ای و توانبخشی معلولان را مطرح کرده وظایف خاص خود را دارد. در حقیقت در قانون گذشته ردیف اعتباری برای بیمه تکمیلی آنها درنظر گرفته شده بود که اکنون در قانون جدید نه تنها بیمه تکمیلی بلکه بیمه پایه آنها مدنظر قرار گرفته است و سازمان بهزیستی مکلف است نسبت به تمام کسانی که نیازمند خدمات تخصصی هستند آنها را تحت پوشش قرار دهد. وی تصریح کرد: کمک برای تجهیزات درمانی معلولان نیز از مواردی است که در قانون جدید پیش بینی شده چرا که تهیه وسایل و تجهیزات برای معلولان خود یک الزام است؛ در خصوص خودمراقبتی و وجود پرستار برای معلولان در روستا نیز ما اقدامات لازم را پیش بینی کردیم که در قانون آمده است. در حقیقت این موضوعات خود باعث نشاط و شادابی معلولان خواهد شد.


نیازمند برنامه درازمدت برای اشتغال و حمایت از معلولان هستیم

خبرگزاری تسنیم: به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، انوشیروان محسنی بندپی در برنامه صبح با خبر رسانه ملی در خصوص حمایت از حقوق معلولان اظهار داشت: سازمان بهزیستی باید نسبت به توانمند سازی و شناسایی معلولان اقدام کند و معلولان نیز خود را به بانک اطلاعات جامع مجهز کرده و پیگیر مطالباتی از جمله موضوعات تحصیلی و توانمندسازی خود باشند. وی با بیان این‌که ما در سازمان بهزیستی بانک اطلاعات داریم ولی به جزئیات مجهز نیست، گفت: باید بانک اطلاعاتی ما تقویت شود تا بهانه دست دستگاه‌های اجرایی ندهیم. همچنین باید موضوع ارتقای مهارت علمی و دانش را در میان معلولان افزایش دهیم که نگاهی جدید در سازمان بهزیستی محسوب می‌شود. رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: اعتقاد داریم نیازمند برنامه درازمدت از سوی دستگاه‌ها و همچنین از سوی سازمان خود برای اشتغال و حمایت از معلولان هستیم. در واقع نه تنها قانون دائمی بلکه در برنامه ششم نیز باید موضوع معلولان مدنظر قرار گیرد. محسنی بندپی عنوان کرد: قانون حمایت از حقوق معلولان بدون کم و کاست به شکل کارشناسانه و مطالب مطرح شده از سوی انجمن علمی معلولان مصوب شد ولی باید در قالب قانون دائمی درآید تا راه فرار برای دستگاه‌های اجرایی را در خصوص اشتغال معلولان ببندیم. وی افزود: در سال ۹۴ برای دستگاه‌های اجرایی ردیف استخدامی در نظر گرفته شد که ۳ درصد برای معلولان است و امیدواریم سهمیه ۵ درصدی آن مصوب شود؛ همچنین باید در این زمینه بگویم اگر ارگانی نیرویی خواست معلولان نیز می‌توانند در این خصوص اقدام کنند ولی سازمان بهزیستی مکلف است که پیگیری‌های لازم در خصوص مطالبات معلولان را به شکل قانونی پیگیری کند. رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این‌که برای معلولان در روستاها نیز اقدامات و حمایت‌های لازم صورت گرفته‌ است، گفت: در خصوص قانون پیش از موعد بازنشستگی که به ۳۰ سال تبدیل شده است دستگاه‌های دولتی که مشمول خدمات تأمین اجتماعی می‌شوند این موضوع را اجرا می‌کنند و نهادهای غیردولتی مانند تأمین اجتماعی که مرخصی زایمان را در دستگاه خود عملیاتی نکردند در این خصوص کم لطفی کرده و این امر را اجرایی نکردند. محسنی بندپی با بیان این‌که کم لطفی و عدم اجرای قانون فوق از سوی برخی دستگاه‌ها به چشم می‌خورد که سازمان بهزیستی در قانون جدید و طی بازنگری که صورت گرفته است مکلف است که در این زمینه ورود کرده و در بحث حمایت حقوقی و قضایی معلولان و مطالبات آنها پیگیری‌های لازم را انجام دهد. وی ادامه داد: در خصوص شهریه دانشگاه معلولان باید بگویم قانون مشخص کرده که شهریه دانشگاه تمام معلولان توسط سازمان بهزیستی پرداخت شود. در واقع ردیف اعتباری برای سازمان بهزیستی در نظرگرفته شده است همچنین در خصوص تسهیلات لازم و مربوط به معلولان نیز مدنظر قرار گرفته است. رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: به برخی از دانشگاه‌ها که بدهکار بودیم تصمیم گرفتیم که بازپرداخت داشته باشیم تا مشکلات معلولان کاهش یابد و در زمینه شهریه دانشگاهی آنها کمک کنیم؛ برای معلولانی که طی رقابت توانسته‌اند در دانشگاه سراسری شرکت کنند نیز به جای شهریه دانشگاه حمایت‌های مادی و معنوی درنظر خواهیم گرفت که این موضوع در حال بررسی است. محسنی بندپی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی شهریه دانشگاه آزاد معلولان را به عنوان مشوقی برای آنها پرداخت خواهد کرد، افزود: در خصوص حمایت بیمه‌ای سازمان بهزیستی طبق قانون جدید که در فصل سوم موضوع حمایت بیمه‌ای و توانبخشی معلولان را مطرح کرده وظایف خاص خود را دارد. در حقیقت در قانون گذشته ردیف اعتباری برای بیمه تکمیلی آنها درنظر گرفته شده بود که اکنون در قانون جدید نه تنها بیمه تکمیلی بلکه بیمه پایه آنها مدنظر قرار گرفته است و سازمان بهزیستی مکلف است نسبت به تمام کسانی که نیازمند خدمات تخصصی هستند آنها را تحت پوشش قرار دهد. وی ادامه داد: کمک برای تجهیزات درمانی معلولان نیز از مواردی است که در قانون جدید پیش بینی شده چرا که تهیه وسایل و تجهیزات برای معلولان خود یک الزام است؛ در خصوص خودمراقبتی و وجود پرستار برای معلولان در روستا نیز ما اقدامات لازم را پیش بینی کردیم که در قانون آمده است. در حقیقت این موضوعات خود باعث نشاط و شادابی معلولان خواهد شد.


حمایت ۷ وزیر برای برنامه های استخدام معلولان 

خبرآنلاین : رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اگر کارفرمایانی اقدام به جذب معلولان کنند برای آنها مشوق‌هایی در نظر گرفته می‌شود، گفت: همچنین در برنامه جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به بهزیستی اختیار داده شده است که مطالبه‌گر حقوق معلولان در همه ابعاد باشد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی سازمان بهزیستی، انوشیروان محسنی‌بندپی در جلسه وزیر رفاه با نمایندگان جامعه معلولان گفت: برنامه جامع دولت برای حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت  در جلسه هیات وزیران مصوب شد و دستگاه‌های مختلفی اعم از شهرداری، وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد و وزارت مسکن عهده‌دار تکالیفی برای اجرای این برنامه شدند او گفت: اخذ نظر مساعد هفت وزیر در هیات دولت کار بسیار سختی است که در برنامه حمایتی معلولان محقق شد. او ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌های حمایتی متفاوتی را برای اقشار مختلف در دستور کار دارد که حمایت از معلولان پس از استقرار بیمه سلامت همگانی فاز دوم برنامه‌های حمایتی دکتر ربیعی است. رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بند بند این قانون با تشریک مساعی نمایندگان جامعه معلولان تدوین شده است، اظهار کرد: این برنامه دارای ۱۱ فصل و ۶۳ ماده است که از جامعیت و شمولیت کافی برخوردار است. مناسب‌سازی فضای شهری، ارائه خدمات مطلوب توانبخشی و پزشکی، حمایت‌های بیمه‌ای، امور ورزشی، فرهنگی و هنری، سوادآموزی و آموزش و پرورش، کارآفرینی و اشتغال، حمایت‌های قضایی از معلولان و پیشگیری از معلولیت‌ها از جمله موضوعات مورد توجه در این برنامه جامع هستند. بندپی ادامه داد: بخشی از مواد این برنامه که در اختیار خود دولت بود، در قالب مصوبه هیات وزیران تصویب شد و از امروز قابل اجرا خواهد بود اما بخش دیگری از این مواد نیازمند تصویب در مجلس بود که افزایش سهم معلولان در اشتغال از سه به پنج درصد از این جمله است. وی با بیان اینکه براین اساس اگر کارفرمایانی اقدام به جذب معلولان کنند برای آنها مشوق‌هایی در نظر گرفته می‌شود، گفت: همچنین در این برنامه جامع به بهزیستی اختیار داده شده است که مطالبه‌گر حقوق معلولان در همه ابعاد باشد. رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه قانون جامع حمایت از معلولان در سال ۸۳ تصویب شد اما یک وقفه ۱۱ ساله در اجرای آن به وجود آمده بود، گفت: امیدواریم بتوانیم شرایط لازم را برای اجرای کامل برنامه جدید در دولت یازدهم فراهم کنیم.


دستگاه ها قانون استخدام معلولان را دور می زنند

خبرگزاری دانشجو : به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مسئولان سازمان بهزیستی اخیرا با ارایه درخواستی به مجلس شورای اسلامی خواهان افزایش سهم جامعه معلولان کشور در استخدام های دولتی از ۳ به ۵ درصد هستند و از دستگاه های خواسته اند به این سهم توجه کرده و آن را رعایت کنند. در این میان نظرات متفاوتی در زمینه سهمیه بندی استخدام معلولان وجود دارد و برخی خواهان استفاده از این قشر در بخش خصوصی هستند و عده ای دیگر خواهان حمایت دولت از استخدام معلولان در دستگاه های دولتی با حفظ سهم آنان در بخش خصوصی بازار کارهستند. بهزیستی برای استخدام معلولان در بخش خصوصی تلاش کند عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی معتقد است که دولت به اندازه کافی بزرگ شده است و استخدام ها در آن باید به حداقل برسد و با تقویت بخش خصوصی و ایجاد فرصت های شغلی جدید در این حوزه، افراد متقاضی کار و معلولان را در این بخش ساماندهی و هدایت کرد. عبدالرحمان رستمیان با اشاره به اینکه بر اساس قانون دولت باید به سمت کوچک سازی و چابک سازی حرکت کند گفت: نباید با استخدام های زیاد دولت را بزرگ و بر تعداد ساختمان های بلند مرتبه دستگاه های دولتی اضافه کرد بلکه، باید با وارد کردن بخش خصوصی به حوزه هایی که امکان واگذاری تصدی گری دولت به آن ها وجود دارد از نیروی فعال این بخش استفاده کرد. نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید تسهیلات کم بهره در اختیار بخش خصوصی قرار  گیرد تا فعالان این حوزه رغبت حضور در فعالیت های دولتی را پیدا کند اظهار داشت:امروز بسیاری از جوان ها انتظار دارند در بخش دولتی استخدام شوند در حالی که، ظرفیت استخدام دولت محدود است  و امکان استخدام همه متقاضیان وجود ندارد و به این دلیل همه افراد و رسانه ها باید افکار عمومی را به سمت فعالیت در بخش خصوصی هدایت و تشویق کنند. این نماینده مجلس با اشاره به اینکه جهت درخواست سازمان بهزیستی برای افزایش سهمیه استخدام معلولان در دستگاه های دولتی باید به سمت بخش خصوصی تغییر کند اظهار داشت:سازمان بهزیستی باید تلاش کند امکان ایجاد فرصت شغلی برای معلولان را در بخش خصوصی فراهم کند. رستمیان خاطرنشان کرد:وزارت رفاه و سازمان بهزیستی وظیفه دارند با ارایه تسهیلات مناسب به بخش غیر دولتی از آنان بخواهند از معلولان برای انجام فعالیت های خود استفاده کنند و بخش خصوصی نیز باید به مسئولیت های اجتماعی خود در این زمینه عمل کند. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه خرید خدمات راهبردی از بخش خصوصی در اولویت قرار گرفت و قوانین نیز در این زمینه تکلیف دستگاه های را مشخص کرده بود گفت: متاسفانه به بسیاری از مواد این برنامه توچه نشد و به جای خرید خدمت از بخش خصوصی دولت خود تولی گری امور را به دست گرفت و نتوانستیم به هدف کوچک سازی دولت در قانون برسیم. دستگاه های دولتی قانون استخدام معلولان را دورمی زنند در این میان برخی معتقدند ایجاد فرصت های اشتغال برابر در بخش خصوصی و دولتی برای معلولان باید در دستور کار قرار گیرد و نباید معلولان توانمند را از فرصت استخدام در دستگاه های دولتی محروم و آن ها را صرفا در بخش غیر دولتی به کار گرفت. عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ازجمله افرادی است که معتقد است معلولان توانمند در خدمت رسانی به جامعه باید از حق برابری با دیگر متقاضیان استخدام در دستگاه های دولتی برخوردار باشند و مدیران دستگاه ها باید حقوق آنان را در استخدام ها رعایت کنند. عباس قائید رحمت با اشاره به اینکه بسیاری از دستگاه های دولتی سهمیه قانونی استخدام ۳ درصدی معلولان را اجرا نکرده اند گفت:درصد بالایی از افراد جامعه را معلولان تشکیل می دهند و سهمیه در نظر گرفته شده برای استخدام آنان پاسخگوی نیازهای  شغلی این قشر نیست اما، همین سهمیه اندک  نیز به دلیل بی توجهی مدیران دستگاه ها به قانون و دور زدن قوانین اجرا نمی شود و حق معلولان برای اشتغال در دستگاه های دولتی تضییع شده است. نماینده مردم لرستان درمجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه معلولیت مانع معلولان برای کار کردن نیست اظهار داشت:بسیاری از معلولان در عین معلولیت خود قادرند به خوبی وظایفی که بر عهده آن ها گذاشته شده را انجام دهند اما، به دلیل نگرشی که در مورد ناتوانی معلولان در جامعه وجود دارد بسیاری از دستگاه ها علاقه ای به اجرای قانون استخدام ۳ درصدی معلولان در دستگاه خود ندارند. وی به راه های دور زدن دستگاه ها از اجرای قانون استخدام معلولان در دستگاه های دولتی اشاره کرد و افزود:دستگاه ها برای جلوگیری از اجرای قانون استخدام معلولان،به صورت منطقه ای استخدام می کنند  به گونه ای که با استخدام ۳ تا ۵ نفر درهر استان عملا سهمیه در نظر گرفته شده را به دلیل کم بودن حجم استخدام در آن استان و منطقه رعایت نکرده و عملا با این روش قانون را دور می زنند. رئیس کمیته اشتغال و کارافرینی مجلس شورای اسلامی با ارایه پیشنهادی به مسئولان ذی ربط برای اجرای قانون افزود:وزارتخانه ها باید رسما اعلام کنند که تا پایان سال چه تعداد نیرو جذب می کنند تا بر این اساس،سهمیه در نظر گرفته شده استخدام معلولان از آن مشخص و با تقسیم این سهمیه در استان های مختلف حقوق معلولان را برای استخدام در دستگاه های دولت استیفا کرد. به گفته وی،افزایش سهمیه استخدام از ۳ درصد به ۵ درصد نیز از راهکارهایی است که باید به صورت جدی برای اشتغال معلولان مورذد توجه قرار گیرد  و در کنار آن باید سهم معلولان در بازار کار بخش خصوصی را با اعمال سیاست های حمایتی از کارفرما و معلول حفظ کرد.


معلولان قبول می‌شوند اما پذیرفته نمی‌شوند

رویکرد آموزش و پرورش در دولت یازدهم نیز نشان می‌دهد، ادامه رویه آموزش و پرورش دولت قبل در زمینه اجرا نشدن قانون اختصاص ۳ درصد ظرفیت استخدام به معلولان به دولت خاصی ربط ندارد و اجرای قانون می‌تواند متناسب با شرایط روز وزارتخانه‌ها متوقف شود یا مسکوت بماند. این در حالی است که از سال ۹۰ و با آغاز استخدام‌ها در این وزارتخانه تا امروز که مجوز استخدام ۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از سوی دولت صادر شده، آموزش و پرورش استخدام هزار و ۳۵۰ نفر را به جامعه معلولان بدهکار است و این رقم با اجرای کامل قانون استخدام ۶۰ هزار نفر در آموزش و پرورش به هزار و ۸۰۰ نفر می‌رسد. سهمیه ۳ درصدی معلولان در اجرای قانون استخدام ۶۰ هزار نفر در آموزش و پرورش که ۲۰ هزار نفر آن سهم مدیریت کنونی این وزارتخانه است نادیده گرفته شد، همانطور که در مدیریت پیشین آموزش و پرورش و در پرونده استخدام ۴۰ هزار نفر به اجرای این قانون توجهی نشد. هرچند انتظار می‌رفت مجلس بر اجرای این مصوبه خود اصرار بورزد یا حداقل فراکسیون معلولان از ساحت نظارتی مجلس بهره برده و اجرای این قانون را مدیریت کند، اما گویا این حداقل امکان برای ایجاد رفاه نسبی در معیشت جامعه معلولان و خانواده‌های آنها میسر نشده است. در همین رابطه روز گذشته علی همت محمودنژاد، رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان، در گفت‌وگو با رسانه‌ها خواستار جلوگیری از تضییع حقوق معلولان در وزارت آموزش و پرورش شد و گفت: بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان باید ۳ درصد از استخدام‌های دستگاه‌ها و نهادهای دولتی به معلولان اختصاص پیدا کند اما این در حالی است که این قانون از سوی برخی از دستگاه‌ها اجرایی نمی‌شود. شکایت تضییع حقوق معلولان در دیوان عدالت محمودنژاد تأکید کرد: با توجه به اینکه ۵ هزار نفر در ردیف استخدام جدید آموزش و پرورش قرار دارند، بنابراین باید طبق قانون ۳ درصد استخدام معلولان ۱۵۰ نفر از این تعداد در اختیار سازمان بهزیستی قرار گیرند تا از میان معلولان، افراد دارای شرایط لازم را انتخاب و به وزارت آموزش و پرورش معرفی کند. به گفته رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان، از ۴۰ هزار نفر باید هزار و ۲۰۰ نفر معلول طبق سهمیه در آموزش و پرورش استخدام می‌شدند اما متأسفانه این افراد پس از قبولی در آزمون این وزارتخانه به دلیل معلولیت پذیرش نشدند. وی گفت: هنوز شکایت سازمان‌های مردم‌نهاد و بسیاری از معلولان در استخدام قبلی وزارت آموزش و پرورش و تضییع حقوق معلولان در دیوان عدالت اداری مطرح است.


شکایت معلولان از اجرا نشدن سهم ۳ درصدی استخدام

خبرگزاری پارس : به گزارش پارس به نقل ار خانه ملت فاطمه آلیا درخصوص افزایش سهم استخدام معلولان از ۳ به ۵ درصد، گفت: جای تعجب دارد که وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی به جای ارائه لایحه اصلاح قانون حمایت از حقوق معلولان به مجلس، تنها بر روی هریک ازبندهای این لایحه مانورهای تبلیغاتی می کنند. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس درمجلس شورای اسلامی، افزود: لایحه اصلاح قانون حمایت از حقوق معلولان طی ۴ سال گذشته آماده شده که در یک بند آن نیزسهم استخدام معلولان باید از ۳ به ۵ درصد افزایش پیدا کند، اگرچه گروه هدف درکل کشور بارها شکایت کردند که متاسفانه سهم ۳ درصد هم برای استخدام معلولان اعمال نمی شود. وی تاکید کرد: متاسفانه قشر معلول کشور پس ازشرکت در آزمون های استخدامی وکسب نمره قبولی در آزمون نمی توانند مشغول به کار شوند، چون هیچ کار مشخصی برای آنها تعریف نشده است، بنابراین انتظار نمی‌رفت که رئیس جدید سازمان بهزیستی این چنین درخصوص افزایش سهم استخدامی معلولان صحبت کند، زیرا بارها ازوی درخواست شده است که کل لایحه اصلاحیه قانون حمایت ازحقوق معلولان را به مجلس ارائه کنند. آلیا با انتقاد ازاینکه وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی چند روز یکبار هریک از بندها ومواد این لایحه را در مصاحبه ها تبلیغ می کنند، تصریح کرد: به طور حتم انتظار می رود که رئیس سازمان بهزیستی به جای صحبت و تبلیغات تلاش کند که لایحه اصلاحیه را به مجلس ارائه کند تا این لایحه پس ازتصویب به شکل قانون درآید. این نماینده مردم درمجلس نهم با تاکید براینکه متاسفانه معلولان پس ازشرکت در آزمون های استخدامی به دلیل نبود شغل مشخص تحقیر می‌شوند، گفت: اینکه معلولان پس از شرکت در آزمون معلق مانده و نمی توانند شاغل شوند، اهانت به این قشر ازجامعه است و انتظار می رود که رئیس سازمان بهزیستی به وظایف خود در جهت استخدام معلولان به درستی عمل کنند. رئیس فراکسیون حمایت ازحقوق معلولان درمجلس شورای اسلامی، افزود: هیچ دلیل موجهی در تاخیر ارائه لایحه اصلاح قانون حمایت ازحقوق معلولان به مجلس وجود ندارد، چون بررسی‌ها نشان می‌دهد که این لایحه در کمیسیون اجتماعی دولت به پایان رسیده است، بنابراین این موضوع اصلی ترین سوال نمایندگان ازوزیر کار است


نظام کارآفرینی معلولان ساماندهی می‌شود

خبرگزاری ایسنا : وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: در نظام کارآفرینی معلولان حمایتهای لازم از معلولان برای حضور در فعالیتهای اقتصادی انجام می‌شود و این حرکت در کلیه استانهای کشور نهادینه خواهد شد. به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، دکتر علی ربیعی در حاشیه آیین آغازین نخستین المپیاد فرهنگی و ورزشی ناشنوایان کشور در سالن شهید بهشتی مشهد در جمع خبرنگاران افزود: از کارآفرینی معلولان در کشور حمایتهای لازم و همه جانبه صورت می گیرد که در این راستا نظام کارآفرینی معلولان در کشور در حال ساماندهی است. وی با بیان اینکه در شماری از استانها شاهد فعالیت و کارآفرینی معلولان و به کارگیری ده‌ها معلول دیگر هستیم، اظهار کرد: در نظام کارآفرینی معلولان حمایتهای لازم از معلولان برای حضور در فعالیت های اقتصادی انجام می شود و این حرکت در کلیه استانهای کشور نهادینه خواهد شد. ربیعی بیان کرد: علاوه بر این نظام‌های تشویقی تحت عنوان حمایت یارانه‌ای از اشتغال معلولان به کارفرماها از دولت اخذ شده است. وی افزود: در این نظام های تشویقی و حمایت های یارانه ای کلیه کارفرمایانی که اقدام به بکارگیری معلولان در مشاغل خود نمایند ،مورد حمایت دولت در زمینه ها و بخش های مختلف قرار می گیرند. وی بیان کرد: این حمایت ها موجب ترغیب و تشویق کارفرمایان برای استفاده از توان و مهارت معلولان در مشاغل متعدد خواهد بود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در حمایت از اشتغال معلولان در کشور بیکار ننشسته ایم و تمام تلاش خود را در این زمینه بکار گرفته‌ایم. وی ادامه داد: خوشبختانه سازمان فنی و حرفه ای نیز همکاری خوبی درزمینه آموزشهای مهارتی و فنی به معلولان دارد و معلولان نیز توانمندی بالایی در فراگیری آموزشها از خود نشان داده اند که امیدواریم در چند سال آینده شاهد حضور موثر و نقش آفرین معلولان در عرصه های اقتصادی کشور باشیم. ربیعی با اشاره به اینکه معلولان حتی در زمینه تعاونی نیز می توانند حاضر شده و فعالیت نمایند، افزود: معلولان فعال در این حوزه می توانند از وام‌های کم بهره صندوق کارآفرینی امید استفاده کنند. نخستین المپیاد فرهنگی و ورزشی ناشنوایان کشور از روز جمعه ۱۸ آغاز و برای مدت ۱۰ روز تا ۲۸ اردیبهشت ماه با حضور ۱۵۰۰ ورزشکار ناشنوا از ۳۰ استان کشور در مشهد برگزار می شود.


سهمیه استخدام معلولان از سه به پنج درصد افزایش می یابد

رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: به زودی سهمیه استخدام معلولان در دستگاههای دولتی از سه به پنج درصد افزایش می یابد. انوشیروان محسنی بندپی روز جمعه در حاشیه مراسم افتتاح نخستین المپیاد فرهنگی و ورزشی ناشنوایان کشور در سالن شهید بهشتی مشهد در جمع خبرنگاران افزود: اقدامات و پیگیری های لازم در این زمینه در حال انجام است و به زودی نهایی می شود. وی با اشاره به اینکه قانون سه درصد سهمیه استخدام معلولان ، مصوبه سال ۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی است، اظهار کرد: طی دو سال گذشته استخدامی در دولت نداشته ایم اما به معلولان قول می دهیم طبق هماهنگی های انجام شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی رعایت قانون سه درصد قطعا امسال اجرایی می شود. وی در ادامه با بیان اینکه طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ۱۲ تا ۱۵ درصد جمعیت جهان دچار معلولیت هستند، افزود: به این ترتیب هم اکنون در دنیا بین ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد نفر جمعیت معلول داریم. محسنی بندپی افزود: در جمهوری اسلامی نیز حدود یک و نیم میلیون نفر جمعیت معلول داریم که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر آنان زیر پوشش سازمان بهزیستی و متقاضی استفاده از خدمات هستند. وی با اشاره به اینکه از مجموع معلولان زیر پوشش حدود ۱۵ درصد در ورزشهای حرفه ای فعالیت دارند، افزود : بررسی ها نشان می دهد ورزش در دو بخش آماتور و حرفه ای موجب پایدار سازی توانمندی ها و برگشت معلولان به جامعه و در نهایت موجب رشد سلامت روحی و جسمی آنان می شود. رییس سازمان بهزیستی گفت: پارسال۲۵۰ میلیارد ریال برای ارتقای ورزش معلولان در کشور سرمایه گذاری شده که امسال این میزان حداقل به ۳۵۰ میلیارد ریال افزایش می یابد. وی با بیان اینکه پیشگیری از بروز معلولیت از وظایف مهم سازمان بهزیستی است افزود: در همین راستا برای مثال در سال گذشته از مجموع ۹۲۰ هزار نوزاد زیر پوشش طرح غربالگری شنوایی ، دو هزار و ۲۰۰ نوزاد دچار مشکل شنوایی تشخیص داده شدند که با تجهیزات کمک توانبخشی از ناشنوایی آنان پیشگیری شد. محسنی بندپی با بیان اینکه هم اکنون ۷۰ درصد نوزادان کشور زیر پوشش این طرح هستند، گفت: امسال ۱۰۰درصد جمعیت نوزادان کشور یعنی حدود یک و نیم میلیون نوزاد زیرپوشش این طرح قرار خواهند گرفت. نخستین المپیاد فرهنگی و ورزشی ناشنوایان کشور از روز جمعه ۱۸ آغاز و برای مدت ۱۰ روز تا ۲۸ اردیبهشت ماه با حضور ۱۵۰۰ ورزشکار ناشنوا از ۳۰ استان کشور در مشهد برگزار می شود.


عدم اجرای کامل قانون استخدام ۳ درصد معلولان

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن اشاره به عدم موفقیت تیم هسته‌ای ایران در مذاکرات، گفت: به دلیل ابهامات در گزارشات، طرح سوال از رئیس جمهور از سوی تعدادی از نمایندگان در حال پیگری است. خبرگزاری فارس: طرح سوال از رئیس جمهور/عدم اجرای کامل قانون استخدام ۳ درصد معلولان/آمار میلیونی بیکاری فرج‌الله عارفی (متولد ۱۳۳۹ در جیرفت) نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ جیرفت در استان کرمان است. وی با حضور در خبرگزاری فارس در خصوص تیم مذاکره هسته‌ای و عدم موفقیت‌ ‌آن‌ها و همچنین برنامه‌‌های آتی دولت در حوزه اشتغال طرح‌های را برای برون رفت از شرایط امروز مطرح کرد. فرج‌الله عارفی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس، با اشاره به وظیفه سنگین هر نماینده در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: نمایندگی کار بسیار سخت و دشواری است و یک نماینده باید بتواند انتظارات مردم استانش و شهرش را پیگیری کند. وی تصریح کرد: با توجه به نزدیک شدن زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوره دهم تلاش‌هایی از سوی گروه‌های اعتدال، افراط و اصلاحات برای حضور در انتخابات انجام می‌شود. عارفی گفت: علیرغم تلاش گروه‌های اشاره شده پیش‌بینی می‌شود در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی، بار دیگر اصولگرایان با اکثریت در مجلس حضور پیدا کنند.


میزان اشتغال معلولان در کشور افزایش می‌یابد

خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: به دنبال ارتقای آمار اشتغال معلولان هستیم و این آمار را از سه درصد به پنج درصد خواهیم رساند. به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، انوشیروان محسنی‌بند‌پی صبح امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه المپیاد ورزشی ناشنوایان اظهار داشت: نگاه سازمان بهزیستی به ورزش معلولان یک نگاه تخصصی است و معتقد هستیم که ورزش برای آحاد جامعه نقش آفرین است. سازمان بهزیستی متولی ورزش کشور نیست اما نگاهش افزایش توانمندی‌ها و معرفی آن و همچنین ارتقای روحیه ورزشکاران است و در این راستا در حمایت از ورزشکاران معلول برنامه ریزی لازم را در مدیریت توسعه و ارتقای ورزش این گروه داریم. نخستین المپیاد ورزیش ناشنوایان کشور به همت مسئولان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، در سال ۹۳ دو و نیم میلیارد تومان برای ارتقای ورزش ناشنوایان سرمایه گذاری کردیم که شامل نگاه ایمنی، توانبخشی و به کارگیری مربیان برجسته و دیگر امکانات بود. وی افزود: طبق آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، ۱۵ درصد مردم جهان دچار معلولیت هستند که شامل ۹۰۰ تا یک میلیارد نفر می‌شود و این آمار در ایران یک و نیم میلیون نفر است، پیشگیری از معلولیت را در دستور کار قرار داده‌ایم و ۲۳۰۰ نفر در بحث کاشت حلزون و اعطای سمعک شناسایی شده‌اند و این امیدواری وجود دارد که شاهد ناشنوایی آنها نباشیم. رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: هر معلولی که در خواست حمایت علمی، فنی و تخصصی از ما داشته باشد مورد حمایت قرار می‌گیرد و ۱۵ درصد معلولان کشور در ورزش حرفه‌ای فعال هستند. محسنی بندپی بیان کرد: اگر برنامه‌ریزی لازم برای فراهم کردن امکانات لازم را داشته باشیم نقشی ارزنده در بازگشت معلولان به جامعه ایفا می‌کنیم. رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: به دنبال ارتقای آمار اشتغال معلولان هستیم و این آمار را از سه درصد به پنج درصد خواهیم رساند و مذاکرات در این زمینه با نهادهای مربوطه انجام شده، ۶۰ درصد کارهای کشور خدماتی، دفتری و اپراتوری است که معلولان توان انجام آن را دارند و در کنار این فعالیت‌ها به سمت افزایش علم و تخصص هم روی آورده‌اند.


تحقق سهم ۳ درصدی آذربایجان غربی در استخدام معلولان

محمود شیخ‌علیزاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه، اظهار داشت: طبق متن صریح قانون ۳ درصد از استخدام‌های دولتی باید از بین معلولان باشد، که در سال گذشته فقط ۱۱ نفر از بین این افراد به دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها جذب شده‌اند. وی با ابراز تاسف از اینکه هم اکنون ۶۵۰ نفر پشت نوبت هستند، افزود: در بانک‌های اطلاعاتی این مجموعه اطلاعات کافی و گسترده پیرامون جامعه معلولان آذربایجان غربی مبنی بر تحصیلات، تاهل، تجرد همچنین تخصص آنها وجود دارد. معاون اشتغال و مشارکت‌های مردمی بهزیستی آذربایجان غربی با خطاب قرار دادن مسئولان دستگا‌ه‌های اجرایی، نهادها و ارگان‌های مختلف توجه به حق معلولان و استیفای حقوق آنها را خواستار شد، گفت: از این رهگذر می‌توان ظرفیت نهفته در بین همه افراد را استفاده کرد. وی بر ضرورت ایجاد حساسیت در بین مسئولان دستگاه‌های اجرایی، نهادهای مختلف و سازمان‌ها تاکید و تصریح کرد: مسئولان همچنین کارشناسان سازمان‌های نظارتی و بازرسی سراسر کشور بر چگونگی سهم سه درصدی معلولان نظارت بیشتری اعمال کنند، تا این موضوع در جامعه نهادینه شود. وی با اظهار به اینکه نه‌تنها در استخدام‌های رسمی بلکه در قراردادهای موقت، کار معین و سایر انواع قرارداد کار باید به معلولان و ضرورت جذب و به‌کارگیری آنها توجه کنیم، خاطرنشان کرد: علاوه بر استخدام‌های رسمی در سایر قراردادهای کار باید به این قشر توجه کنیم. شیخ‌علیزاده با اظهار به اینکه بهزیستی آذربایجان غربی در بین دستگا‌‌ه‌های سراسر کشور در مقوله اشتغالزایی برای جامعه هدف خود حائز یکی از رتبه‌های برتر کشور شد، گفت: این موضوع در سایه فعالیت و پشتکار مدیریت همچنین کارشناسان به منصه ظهور رسیده است. وی با اظهار به اینکه سال گذشته در مجموع ۳۴۳ کمیته و ستاد اشتغال سراسر استان تشکیل شده است، گفت: این سری از جلسات برای پیگیری سیاست‌های ابلاغی جهت توانمندسازی جامعه هدف تشکیل می‌شود، و کارشناسان شهرستان‌ها و استان به طور منظم در این نشست‌‌ها شرکت می‌کنند. معاون اشتغال و مشارکت‌های مردمی بهزیستی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از همه ظرفیت‌های موجود برای ایجاد اشتغال و فراهم کردن بسترهای لازم جهت فعالیت اقتصادی و درآمدزایی برای جوانان استفاده می‌شود، گفت: از توانایی و تخصص جوانان باید استفاده حداکثری کرد.



اعمال ظرفیت قانونی استخدام معلولان در وزارت آموزش و پرورش

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت:آموزش و پرورش اگر ملزم به استخدام معلولان باشد از حیث قانونی قطعا این ظرفیت را اعمال می کند.
خسرو نظری در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این پرسش که آیا معلولان در ۵هزار استخدامی وزارت آموزش و پرورش دیده خواهند شد افزود:اگر قانون الزام کرده باشد حقوق ۳درصدی استخدام معلولان حتما رعایت می شود مگر اینکه الزامی وجود نداشته باشد و اختیاری باشد.
به گزارش مهر، بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان باید ۳درصد استخدام دستگاه های اجرایی و نهاد ها به معلولان اختصاص یابد اما انتقادهایی درباره تضییع حقوق ۳درصدی استخدام معلولان به وزارت آموزش و پرورش وارد شده است که این امر در دولت های گذشته هم رعایت نشده است.


افزایش استخدام معلولان در دستگاه‌های دولتی

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سعید صادقی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نیازمند اعتماد هرچه بیشتر متولیان اجرایی کشور به توانایی‌های معلولان و در نتیجه جذب قشر تحصیل‌کرده و فنی معلول در بخش‌های مختلف خصوصی و دولتی هستیم، جای تأسف دارد که بگوییم بعضی از مسئولان معلولیت را محدودیت می‌دانند و در بحث استخدام‌ها تبعیض قائل می‌شوند.
وی با مروری بر خدمات ارائه شده این سازمان در سال‌های گذشته بیان کرد: در سال گذشته هیچ فرد تحت پوشش بهزیستی پشت اخذ نوبت دریافت خدمات نماند و علاوه بر ارائه خدمات متعدد توانستیم به خانواده‌های چندقلودار به ازای هر قل ۱۰۰ هزار تومان عیدی بدهیم ضمن اینکه چند قلوها تا سن ۶ سالگی مشمول دریافت مستمری هستند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اعلام اینکه در تیرماه سال جاری از رسانه‌های فعال در عرصه اطلاع‌رسانی سازمان بهزیستی طی جشنواره‌ای تقدیر خواهد شد، اظهار کرد: از لذت‌های دوران مدیریت من استفاده از منابع و ظرفیت سایر دستگاه‌ها از جمله خیریه‌ها و رسانه است.
وی همچنین با تاکید بر اجرای تئاتر معلولان و سالمندان تصریح کرد: اجرای طرح جشنواره تئاتر سالمندان همچنین تماشاخانه‌های محلی با هدف افزایش خودباوری و تغییر نگرش مردم و مسئولان نسبت به مقوله سالمندی و معلولیت نیز در دستور کار این اداره است.
صادقی یادآور شد: در حالی که همگی اذعان داریم معلولیت‌های جسمی نشان‌دهنده عدم توانایی نیست متاسفانه همچنان نگرش‌هایمان نسبت به این موضوع منفی است.
مشاور امور معلولان استاندار اصفهان نیز با اشاره به مشکلات جامعه معلولان گفت: مناسب‌سازی‌های معابر و اماکن عمومی، مشکلات حمل و نقل و جابه‌جایی معلولان با ویلچر در سطح شهر از اهم معضلات معلولان به شمار می‌رود که هنوز به طور کامل رفع نشده است.
سید محمد منصوری ادامه داد: اگر چه مناسب‌سازی‌هایی انجام شده اما به صورت رفع تکلیف بوده است.
وی همچنین به سایر مشکلات ریز و درشت معلولان در اصفهان اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال شاخه‌های اضافی درختان سطح شهر یا لاستیک‌های غیراستاندارد عصای نابینایان به نوبه خود مشکلات عدیده‌ای را برای این عزیزان فراهم می‌آورد.


نیاز به یک میلیون شغل در سال/ تدوین لایحه اشتغال معلولان

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ششمین همایش ملی کار که در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار می‌شود اظهارداشت: نشاندن لبخند بر لبان کارگر دلخوشی من است و بارها تاکید کردم که وزیر بیکاران هستم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست اشتغال یکی از برنامه‌های اصلی دولت است، افزود: در سالهای گذشته روابط کارگر و کارفرما با تنش‌های بسیاری همراه بود اما در دو سال گذشته توانستیم در راستای سه‌جانبه گرایی روابط مطلوبی داشته‌باشیم و در همین‌باره حدود ۲۰ درصد دستمزد کارگران از تورم پیشی گرفت.
وی با بیان اینکه در سال ۹۴ با وجود انتظار تورم ۱۲ درصدی، افزایش ۲۱ درصدی دستمزد را تجربه کردیم، گفت: با وجود اعتماد بسیاری از کارگران و کارفرمایان به وزارت کار، اما دستمزد در راستای سه‌جانبه‌گرایی تعیین شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در سیاستهای اشتغال زایی با کسری ۵۶ درصدی مواجه هستیم، گفت: با منابعی که در سالهای گذشته مصرف شد، اما اشتغالی ایجاد نشد و منابع بیشتر به سمت بنگاه‌های بزرگ که توجیه اقتصادی نداشت هدایت شد.
وی مجدداً شعار اشتغال بزرگ با بنگاه‌های کوچک را مطرح کرد و گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای یکی از سیاستهای دولت است که به منظور تقویت مهارت با استفاده درآمد ناشی از هدفمندی یارانه‌ها به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه بنگاه‌های خرد مورد توجه و در اولویت خواهند بود، گفت: سامانه ملی مشاغل به منظور معرفی شغل و تدوین مشاوره شغلی راه‌اندازی شده است که از اواسط سال ۹۴ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز می‌کند که این موضوع اقدام مهمی برای ساماندهی مشاغل است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به تفاهم‌نامه وزارتخانه با سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: با همکاری محیط زیست مشاغل سبز را توسعه خواهیم داد.
ربیعی در ادامه درباره تدوین لایحه توسعه کارآفرینی تصریح کرد: در راستای این لایحه اشتغال معلولان را در دستور کار قرار دادیم که با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای دنبال خواهد شد.
وی افزود: از سوی وزارت کار با همکاری سازمان بهزیستی حق بیمه معلولان پرداخت می‌شود، تا آن طریق تعدادی به کار گمارده شوند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارائه آماری از جمعیت شاغل در کشور گفت: در حال حاضر ۲۲ میلیون شاغل داریم که حدود ۱۵ میلیون بیمه و ۷ میلیون در مشاغل غیر رسمی فعالیت دارند و سال ۹۳ با صدور ۶۰۰ هزار دفترچه بیمه به غیر از ۲۰۰ هزار ریزش، شغل رسمی ایجاد شده است.
ربیعی با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۰ باید ۳۵ میلیون شاغل در کشور داشته‌ باشیم، گفت: سالانه نیازمند ۸۰۰ هزار شغل هستیم و در صورت عقب‌ماندگی با مشکلات متعددی در جامعه مواجه خواهیم شد.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران برای رشد نیازمند ۷ درصد رشد اقتصادی است، گفت: توجه به تکنولوژی‌ نوین با داده‌های بین‌المللی می‌تواند گامی مهم در راستای حل مشکل بیکاری باشد.
ربیعی همچنین درباره سند ملی کار شایسته گفت: یکی از محورهای اصلی در وزارت کار، تحقق برنامه ملی کار شایسته است که هدف اصلی آن ایجاد نشاط اجتماعی است، در این نشاط با ایجاد یک شغل برای هر خانواده ایجاد می‌شود.


تشریح مشکلات کارگران معلول/ عدم اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد

رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان در آستانه هفته کارگر خواهان توجه به مشکلات کارگران معلول شد و گفت: قانون بازنشستگی پیش از موعد کارگران معلول اجرایی نمی شود.
علی همت محمودنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حالی که هیچگونه بانک اطلاعاتی از کارگران معلول وجود ندارد زنان و مردان معلول در کارگاه‌های کارگری با حقوق پایین‌تر از حداقل حقوق دستمزد تامین اجتماعی مشغول به کارند که حتی کفاف زندگی افراد عادی را نمی‌دهد.
وی گفت: متاسفانه قانون بازنشستگی زودتر از موعد مقرر کارگران معلول که در مجلس به تصویب رسیده به هیچ عنوان مورد توجه سازمان تامین اجتماعی قرار ندارد و معلولانی که براساس قانون باید ۲۲ تا ۲۶ سال بازنشسته شوند مجبورند تا ۳۰ سال کار کنند.
محمودنژاد با توجه به اینکه میانگین اشتغال برای جمعیت معلولان نزدیک به ۷ سال است گفت: متاسفانه قانون بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه کار برای معلولان در صورتی امکان‌پذیر است که شرط سنی بالای ۵۰ سال حذف شود و بر همین اساس خواستار حذف شرط سنی و اجرایی شدن این قانون برای معلولان هستیم.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان تاکید کرد: متاسفانه حق بیمه کارفرمایی معلولان که باید از سوی دولت پرداخت شود نه‌تنها برای تمام معلولان پرداخت نمی‌شود بلکه این حق بیمه دیرهنگام و زمانی پرداخت می‌شود که کارفرمایان کار را از معلولان سلب کرده اند.
محمودنژاد به حمایت از اشتغال معلولان اشاره کرد و افزود: نباید با وام‌های بهره بالا از اشتغال معلولان حمایت شود بلکه وام‌هایی با بهره اندک برای کارفرمایان وجود داشته باشد تا آنها تمایل داشته باشند نسبت به اشتغال معلولان اقدام کنند.
به گفته وی، وام کارفرمایی معلولان ۱۵ میلیون تومان است و حتی در بسیاری از موارد کمتر از این مبلغ بوده در حالی که حداقل هزینه برای ایجاد یک شغل ماندگار ۴۰ میلیون تومان است.
محمودنژاد با عنوان این مطلب که ایجاد بانک اطلاعاتی کارگران معلول در دستور کار قرار گیرد، افزود: معافیت معلولان از پرداخت بیمه سهم کارفرما و پرداخت برابر همانند سایر افراد جامعه از جمله درخواست‌هایی است که در آستانه هفته کارگر معلولان خواهان اجرایی شدن آن هستند.
وی همچنین با انتقاد از وزارت رفاه گفت: در هیچ یک از مراسم‌های تقدیر از کارگران معلول که در تولید نقش مهمی دارند، از این افراد یاد نمی‌شود.


تبادل اطلاعات در زمینه ایجاد اشتغال پایدار برای معلولان با سوئد 

پایگاه خبری بی‌باک: معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از تبادل اطلاعات در زمینه توانمندسازی و اشتغال پایدارمعلولان با کشور سوئد خبر داد.
یحیی سخنگویی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان در باره برنامه‌ریزی برای اشتغال پایدار معلولان اظهار کرد: سازمان بهزیستی علاوه بر تامین رفاه و تجهیزات توانبخشی برای معلولان، برنامه‌هایی را در خصوص اشتغال آن‌ها در دستور کار قرار داده است که دراین زمینه می‌توان به آموزش‌های حرفه‌ای و پرداخت وام‌های خود اشتغالی به این افراد اشاره کرد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که سازمان بهزیستی کشور به دنبال راهکارهایی برای ایجاد مشاغل مناسب و پایدار برای معلولان است، زیرا این افراد به دلیل شرایطی که دارند، نمی توانند در هر حرفه و موقعیتی مشغول به کار شوند، افزود: به‌کارگیری افرادی که معلولیت‌های زیادی دارند و به خاطر شرایط جسمی یا ذهنی شاید در حالت عادی هیچ‌گاه فرصت اشتغال برای آنها فراهم نشود، از جمله مواردی است که در دستور کار قرار دارد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: براین اساس تلاش کرده‌ایم تا از طریق ایجاد کارگاه‌های مختلف و تخصیص سهام، حقوق ماهیانه‌ای برای این افراد تعریف کنیم تا هزینه‌های نگهداری و درمان‌شان به خانواده‌ها تحمیل نشود.
سخنگویی در خاتمه به حضور گروه کارآفرینی کشور سوئد در ایران اشاره کرد و گفت: انتظار داریم در مدت کوتاه حضور این گروه، بتوانیم بیشترین استفاده را از تجربه موفق این کارآفرینان داشته باشیم و این تبادل تجربیات تداوم داشته باشد تا در زمینه توانمندسازی و اشتغال معلولان گام‌های موثری را برداریم.


لزوم فراهم شدن زمینه اشتغال ۵ درصدی معلولان

رئیس سازمان بهزیستی گفت: باید بتوانیم زمینه اشتغال پنج درصدی معلولان را در دستگاه‌ها فراهم نماییم؛ به طوری که نداشتن یک عضو نباید مانع دریافت ارائه خدمات تخصصی به معلولان شود.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر انوشیروان محسنی بندپی در مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان بهزیستی که با حضور تعداد زیادی از نمایندگان کمیسیون‌های مختلف مجلس، مدیران و معاونان سازمان بیمه سلامت، مدیران و معاونان وزارت رفاه، نمایندگان تشکل‌های خیریه، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، رئیس سازمان نظام پزشکی و همچنین مدیران سازمان بهزیستی برگزار شد، افزود: حکم وزیر رفاه برای ریاست سازمان بهزیستی یک منشور و نقشه راه است که باید برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات خود را بر اساس آن اجرایی کنیم.
وی با اشاره به اینکه نظام سلامت در کشور ما دارای ویژگی‌های مختلف است، تاکید کرد: باید به حفظ و ارتقای سلامت در جامعه تاکید شود و همکاری همه نهادها و دستگاه‌ها در رسیدن به اهدافمان را جزو برنامه‌های خود قرار خواهیم داد.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید همکاری خوبی بین مجلس و دولت برقرار شده است،‌ گفت: اقدامات دلسوزانه دکتر ربیعی و همچنین صدور دفترچه‌های بیمه سلامت در کشور از جمله مواردی بوده که به عنوان اقدام تاریخی می‌توان از آنها نام برد؛ به طوری که در حال حاضر هیچ ایرانی در کشور وجود ندارد که فاقد دفترچه بیمه سلامت باشد که به این امر افتخار می‌کنیم.
محسنی بندپی تاکید کرد: افزایش آسیب‌های اجتماعی، معلولیت‌ها، جرایم، پایین بودن شاخص‌های نشاط اجتماعی و افزایش مشکلات روانی مردم به طوری که ۳۰ درصد آنها نیازمند مداخله هستند و … از جمله مشکلاتی است که در جامعه وجود دارد و باید برای کنترل و کاهش آن برنامه‌ریزی و اقدامات لازم انجام شود.
وی به افزایش اعتیاد اشاره کرد و اظهار داشت: اعتیاد در کشور ما صنعتی و در کشورهای دیگر گیاهی و طبیعی است و بر همین اساس با آنها تفاوت داریم و درمان اعتیاد صنعتی سخت‌تر از سایر مواد مخدر است.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در سه حیطه سنی باید اقدام نماییم، گفت: در حیطه فرد و خانواده، محیط‌های عمومی جامعه و همچنین محیط‌های تجمعی، باید اقدامات لازم در بهزیستی انجام شود.
محسنی بندپی گفت: با تاکید بر گروه سنی نوزادان و کودکان، نوجوانان و جوانان باید برنامه‌های جامعی تدوین کرد.
وی اظهار داشت: گروه بعدی که باید مد نظر قرار گیرد، سالمندان و میانسالان هستند چرا که باید کرامت و احترام آنها حفظ شود و این افراد در سرلوحه اقدامات بهزیستی باشند.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه نباید به راحتی مجوز مراکز سالمندی ارائه شود ، گفت: پایش مراکز، ارتقا و همچنین توانمندسازی و افزایش ارائه خدمات مراکز باید در اولویت قرار گیرد.
محسنی بندپی در مورد توجه ویژه به معلولان نیز افزود: باید بتوانیم زمینه اشتغال پنج درصدی معلولان را در دستگاه‌ها فراهم نماییم؛ به طوری که نداشتن یک عضو نباید مانع دریافت ارائه خدمات تخصصی به معلولان شود.
وی به برنامه‌های سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: توجه به گروه‌های سنی میانسال، همراهی و همکاری با وزارت بهداشت، توجه به خدمات بازتوانی در سالمندان برای کاهش آسیب در امر سلامت، برخورداری و بهره‌مند کردن سازمان از تجارب عملی و نظرات تخصصی و کارشناسی و تقویت برنامه‌محوری از دیگر برنامه‌هایی است که اجرایی خواهد شد.
محسنی بندپی گفت: تاکنون روسای بهزیستی اقدامات خوبی انجام داده‌اند اما سیاست‌های دولت روحانی و دکتر ربیعی این است که یک تحول جدیدی در سازمان‌های تحت پوشش ایجاد شود.


تضییع حقوق معلولان در آموزش وپرورش/اجرا نشدن ۳ درصد سهمیه استخدام

رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان، خواستار جلوگیری از تضییع حقوق معلولان در وزارت آموزش و پرورش شد و گفت: سهمیه ۳ درصدی استخدام معلولان اجرایی نمی شود.
علی همت محمودنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد استخدام معلولان در دستگاه های دولتی گفت: بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان باید ۳ درصد از استخدام های دستگاهها و نهادهای دولتی به معلولان اختصاص پیدا کند اما این در حالی است که این قانون از سوی برخی از دستگاهها اجرایی نمی شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه ۵ هزار نفر در ردیف استخدام جدید آموزش و پرورش قرار دارند بنابراین باید طبق قانون ۳ درصد استخدام معلولان ۱۵۰ نفر از این تعداد در اختیار سازمان بهزیستی قرار گرفته تا از میان معلولان، افراد دارای شرایط لازم را انتخاب و به وزارت آموزش و پرورش معرفی کنند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان، گفت: متاسفانه در دولت قبل وزیر آموزش و پرورش وقت به هیچ عنوان حاضر نشد تا سهمیه ۳ درصدی معلولان را از بین ۴۰ هزار نفر مستخدم این وزارتخانه اجرایی کند.
به گفته محمودنژاد، از ۴۰ هزار نفر باید ۱۲۰۰ نفر معلول طبق سهمیه در آموزش و پرورش استخدام می شدند اما متاسفانه این افراد پس از قبولی در آزمون این وزارتخانه به دلیل معلولیت پذیرش نشدند.
عضو سازمان جهانی معلولان از رئیس سازمان بهزیستی خواست با توجه به نرخ بیکاری ۴ برابری معلولان نسبت به جامعه عادی (۴۰ درصد)، نسبت به تحقق این موضوع و سهیه ۳ درصدی اشتغال معلولان اقدام مساعد به عمل آورد.
وی گفت: هنوز شکایت سازمان های مردم نهاد و بسیاری از معلولان در استخدام قبلی وزارت آموزش و پرورش و تضییع حقوق معلولان در دیوان عدالت اداری مطرح است.
محمود نژاد اظهار داشت: بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ۳ درصد استخدام های قراردادی، پیمانی و رسمی باید در اختیار معلولان قرار گیرد که متاسفانه تاکنون اجرایی نشده است.
وی درخواست کرد تا از میان ۵ هزار سهمیه استخدام آموزش و پرورش قبل از مشخص کردن سهمیه های استانی، ۱۵۰ نفر سهمیه معلولان را جدا کرده و در اختیار بهزیستی قرار دهند.
عضو سازمان جهانی معلولان گفت: با تغییر دولت و وزیر رفاه، معلولان هنوز از وعده وزیر سابق رفاه در حضور رئیس جمهور مبنی بر استخدام ۲ هزار نابینا از دستگاههای وابسته به وزارت رفاه را برای خود محفوظ می دانند.


 استفاده از تجربیات کشورهای موفق در زمینه توانمندسازی و اشتغال معلولان

رییس جدید سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر استفاده تجربیات کشورهای موفق در حوزه توانمندسازی و اشتغال معلولان، گفت: باید بتوانیم روش‌های موفق در این حوزه را در کشورمان نهادینه کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انوشیروان محسنی‌بندپی در دیدار با گروهی از کارآفرینان کشور سوئد، گفت: براساس قانون اساسی کشورمان توصیه‌های مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت تدبیر و امید توانسته‌ایم در سال‌های اخیر در شاخص‌های رفاهی معلولان پیشرفت‌های خوبی را داشته باشیم. به طوری که در حوزه کشورهای مدیترانه به لحاظ شاخص‌های مختلف جزو کشورهای سرآمد قرار گرفته‌ایم.
وی افزود: در حوزه زنان این شاخص‌ها در رتبه‌های بالاتری برخوردارند چراکه با توجه به نگاه ویژه بانوان کشورمان به سلامت، به طور میانگین زنان کشورمان ۴ سال بیشتر از مردان عمر می‌کنند. در حال حاضر کشورمان توانسته است در تامین و آموزش نیروی انسانی به خودکفایی برسد و وجود ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی شاهدی بر این مدعاست.
رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: در حال حاضر سرانه پزشک در کشورمان به عنوان یکی از شاخص‌هایی که مورد توجه قرار گرفته است در رتبه خوبی قرار گرفته و در زمینه آموزش در گروه‌های پزشکی، امروز شاهد حضور ۵۰ درصدی بانوان هستیم که این رقم برای کشورمان بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه در سطح سوم خدمات که توانبخشی است، نیازمند هستیم از تجربیات کشورهای موفق استفاده کنیم ابراز امیدواری کرد با این رویکرد بتوانیم زمینه‌ای را فراهم کنیم تا معلولان کشور خود را از جامعه ایزوله نکنند. قطعا آموزش‌ها و توانمندسازی‌هایی که در دستور کار قرار گرفته، زمینه حضور افراد معلول در جامعه را فراهم می‌کند و ضمن برگشت این افراد به جامعه، می‌توانند در ساخت و توسعه کشور نیز نقش خود را ایفا کنند.
محسنی‌بندپی با اشاره به موفقیت ورزشکاران معلول کشورمان در مسابقات پارالمپیک گفت: وقتی در عرصه‌های ورزشی یک معلول می‌تواند وزنه‌های سنگین را بلند کند، نشان‌دهنده این است که در سایر زمینه‌ها نیز این افراد توانمند هستند و می‌توانند به توسعه کشور کمک کنند.
وی افزود: امروز در بحث آموزش‌های پیش از ازدواج و مباحث آزمایشگاهی DNA توانسته‌ایم به کاهش معلولیت‌ها کمک بسیاری کنیم اما متاسفانه کشور ما جزو کشورهایی است که بیشترین حوادث جاده‌ای را دارد و این موجب بروز معلولیت‌های گوناگونی در افراد می‌شود. قطعا علاقه‌مند هستیم که برنامه‌های موثری که در سایر کشورها در حوزه توانمندسازی معلولان اجرایی شده را مورد استفاده قرار دهیم تا زمینه برگشت افراد معلول به جامعه را فراهم کنیم. در این راستا کشور سوئد یکی از کشورهایی است که در شاخص‌های مختلف توانسته موفقیت‌های بسیاری را کسب کند و امیدواریم با برگزاری نشست‌های مختلف تجربیات کشور سوئد به کشورمان منتقل شود.
تخصیص سهام به افراد دارای معلولیت شدید
یحیی سخنگویی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به وجود طیف مختلفی از انواع معلولیت‌ها مانند نابینایی و معلولیت‌های ذهنی گفت: در جامعه‌ای که برای افراد سالم با مشکل اشتغال مواجه هستیم، برای افراد معلول این مشکلات دوچندان می‌شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در سال‌های گذشته گام‌های موثری در حوزه اشتغال معلولان برداشته شده است و با روش‌های مختلفی از جمله دادن وام‌های خوداشتغالی افراد زیادی از جامعه معلولان مشغول به کار شده‌اند. آموزش حرفه با توجه به علاقه‌مندی و نیاز جامعه یکی دیگر از روش‌هایی است که در سال‌های گذشته باعث شده معلولان زیادی مشغول به کار شوند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به وجود قانون حقوق معلولان در کشورمان گفت: ۳ درصد از استخدامات در دستگاه‌های دولتی به معلولان اختصاص داده شده و بر سایر مشاغل آزاد نیز با حمایت‌های مختلف سعی کرده‌ایم کارفرمایان، معلولان را به کار گیرند.
وی ادامه داد که در ادامه مسیر به دنبال راهکارهایی برای ایجاد مشاغل مناسب و پایدار برای معلولان هستیم. یکی از دیدگاه‌هایی که مورد پیگیری قرار گرفته است، بکارگیری افرادی با معلولیت‌های شدید است که شاید در حالت عادی هیچ‌گاه به اشتغال نرسند، اما از طریق ایجاد کارگاه‌های مختلف و تخصیص سهام، توانستیم عایدی ماهیانه‌ای برای این افراد به وجود بیاوریم تا هزینه‌های این افراد به خانواده‌ها تحمیل نشود.
سخنگویی تاکید کرد: انتظار داریم در مدت کوتاه حضور گروه کارآفرینی کشور سوئد، بتوانیم بیشترین استفاده را از تجربه موفق این کارآفرینان داشته باشیم و این تبادل تجربیات تداوم داشته باشد تا در زمینه توانمندسازی و اشتغال معلولان گام‌های موثری را برداریم.
پرداخت حق بیمه مشوقی توسط بهزیستی برای اشتغال معلولان
قاسم عبدالله‌زاده قائم مقام توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی کشور در معرفی حوزه توانمندسازی این سازمان گفت: این حوزه سه فعالیت اصلی دارد که شامل حمایت‌های بیمه‌ای، مسکن و اشتغال افراد معلول می‌شود و مکمل فعالیت‌های حوزه‌های تخصصی اجتماعی و توانبخشی سازمان بهزیستی است.
وی افزود: آماده‌سازی شغلی و توانمندسازی افراد معلول ابتدا با توانمندسازی روحی و روانی در حوزه‌های تخصصی انجام می‌شود و در مرحله بعد و در کنار این مساله، توانمندسازی جسمی مورد توجه قرار می‌گیرد. در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیز از طریق تفاهم‌نامه با بانک‌ها و صاحبان مشاغل زمینه اشتغال مناسب را فراهم کرده‌ایم.
قائم مقام توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: قطعا نگاه ویژه‌ای نسبت به آگاه‌سازی جامعه در حوزه توانمندسازی در سال‌های اخیر داشته‌ایم و همه این پیشرفت‌ها به کمک موسسات و آحاد جامعه صورت گرفته است. اعتقاد داریم در زمینه توانمندسازی تنها توانمندسازی فرد موثر نیست و باید در متن جامعه با ایجاد آگاهی، توانمندسازی را انجام دهیم.عبدالله‌زاده با بیان اینکه جامعه هدف بهزیستی در ایران مشابه سایر نقاط دنیاست، گفت: به دلیل اینکه در مساله توانمندسازی و اشتغال معلولان با انسان سروکار داریم، قطعا نیازهای روحی و جسمی بسیار مشترک است. در کشور ما خوشبختانه براساس قانون ۳ درصد استخدام‌ها در دستگاه‌های دولتی به معلولان اختصاص پیدا می‌کند و در سایر مشاغل نیز سازمان بهزیستی با پرداخت حق بیمه مشوق حمایتی را برای استفاده معلولان توسط کارفرمایان ایجاد می‌کند. تا کارفرما فرد معلول را برای مدت ۵ سال به کار گیرد و در حوزه زنان سرپرست خانوار نیز اطمینان از شغل برای مدت معینی از طریق پرداخت این تسهیلات به وجود بیاید.
قائم مقام توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی کشور با اشاره به استفاده از آموزش‌های مختلف در حوزه معلولان و زنان سرپرست خانوار گفت: تلاش می‌کنیم ایجاد اشتغال ترکیبی از حرفه، آموزش و تولید باشد. یعنی از دانش و مهارت صاحبان مشاغل و موسسات خیریه استفاده می‌کنیم تا زمینه اشتغال معلولان و زنان سرپرست خانوار را ایجاد کنیم. معتقدیم مردم و موسسات باید به نقش مسوولیت اجتماعی خود عمل کنند.
وی با اشاره به حضور گروه کارآفرینان کشور سوئد ادامه داد: امیدواریم تولیدات موسساتی که افراد معلول را به کار گرفته‌اند در بازارهای خارج از کشور هم به فروش برود و امیدواریم این جلسات باعث شود اولین شبکه‌های فروش و تولید بین کشور ایران و سوئد را به وجود بیاورد. 


نیمی از نیاز معلولان در سال جاری محقق می شود

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با ایجاد هماهنگی های بین دستگاهی می توان نیمی از مشکلات جامعه معلولان کشور را رفع کرد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمد میدری، افزود: از آنجا که بسیاری از موسسات خیریه و داوطلبان خیر از نیازهای واقعی معلولان آگاهی ندارند در معاونت رفاه اجتماعی برنامه هایی جدید طراحی شده که با هماهنگی بین دستگاه های حمایتی نظیر هلال احمر و سازمان بهزیستی کشور نیازهای این افراد در سال ۹۴ پیگیری شود.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد معلولان نیازمند از فقیرترین گروه های جامعه هستند. دسته ای از آنان که در خانواده های نیازمند زندگی می کنند مجبورند برای تامین وسایل توانبخشی به سازمان بهزیستی مراجعه و از ۱۷ گروه وسایلی که این سازمان در اختیار آنان قرار می دهد، استفاده کنند.
میدری ادامه داد: این وسایل شامل دستگاه های درشت نما، برجسته نگار و عصای ویژه نابینایان است که هزینه های بسیار سنگینی بر دوش خانواده ها می گذارد و به عنوان مثال باطری سمعک هزینه ای نزدیک به ۵۰ هزار تومان به طور ماهانه دارد. گرچه گذاشتن سمعک و کاشت حلزون اقدامی مثبت و ضروری است اما تامین هزینه های باطری برای این افراد هزینه های زیادی دارد که متاسفانه در سال های گذشته و سال جاری بودجه لازم برای تامین این نیاز تامین نشده است.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: برای مثال سالانه بیش از ۱.۵ میلیون باطری سمعک مورد نیاز است که در سال گذشته در استان تهران تنها ۶۰ درصد از این نیاز تامین شده است.
میدری گفت: برای حل این مشکلات هماهنگی های بین دستگاهی درسال جاری می تواند بخشی از این مشکلات رارفع کند اما با این همه نیمی از نیاز معلولان در سال جاری تامین خواهد شد با این شرایط معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان بهزیستی کشور برنامه های مهم رسیدگی به نیازهای معلولان را در سال جاری طراحی کرده که جزئیات آن بزودی اعلام خواهد شد.


استخدام معلولان و جانبازان در شهرداری تهران

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، حجت‌الاسلام عبدالمقیم ناصحی در مراسم واگذاری ۵۰۰ دستگاه ویلچر به معلولان شهر تهران که صبح امروز با حضور اعضای شورای شهر و سخنگوی معاون توانبخشی بهزیستی در بوستان ولایت برگزار شد، اظهارداشت: بخشی از حقوق معلولان مربوط به دولت است و بخش دیگری مربوط به مدیریت شهری که ما تلاش می‌کنیم در این زمینه اقدامات گسترده‌ای را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر طرح‌ها و لوایح خوبی به تصویب رسیده است که هدف از این طرح‌ها و لوایح فراهم کردن شرایط مناسب جهت تردد معلولان، جانبازان، سازمندان و کودکان در شهر است.
حجت‌الاسلام ناصحی با اشاره به اینکه هم‌اکنون تعدادی از معلولان و جانبازان در شهر تهران در شهرداری استخدام شده‌اند، گفت: کشور ما از جمله کشورهایی است که جزء کنوانسیون حقوق معلولان است و در این بخش باید تلاش شود شرایط بهتری برای زندگی معلولان فراهم شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران ادامه داد: سازمان‌هایی از جمله سازمان بهزیستی و بنیاد شهید باید تلاش گسترده‌ای را برای ارائه خدمات به معلولان داشته باشد و در کنار آنها شورا، شهرداری و سازمان صدا و سیما وظایف خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: قریب به ۱۰ درصد جمعیت کشور را معلولان تشکیل می‌دهند که در کنار این ۱۰ درصد حدود ۴۰ درصد از خانواده‌ها درگیر مسائل و مشکلات معلولان هستند.


 جزئیات بازنشستگی پیش از موعد معلولان

به گفته معاون دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور، از اسفند ماه سال ۹۱ تا کنون ۲۱۰ نفر از معلولین در بخش دولتی از سنوات ارفاقی “قانون بازنشستگی پیش از موعد معلولان” بهره‌مند شده‌اند.
رسول الله وردی در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص “قانون بازنشستگی پیش از موعد معلولان” افزود: براساس قانون مصوب، معلولان شاغل می‌توانند از سنوات ارفاقی استفاده کنند؛ براساس آن معلولینی که در بخش دولتی و غیر دولتی شاغل هستند می توانند با داشتن ۲۰ سال سابقه کار و ۵۰ سال سن از سنوات ارفاقی برخوردار شوند.
وی افزود: در این قانون برای زنان محدودیت سنی وجود نداشته و تنها داشتن ۲۰ سال سابقه کاری شرط است.
معاون دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی، ضمن بیان اینکه معلولان با توجه به شدت و درصد معلولیت خود می‌توانند از این سنوات برخوردار شوند، تصریح کرد: بعنوان مثال اگر معلولی دارای ۷۰ درصد معلولیت باشد بیش از معلولی که ۴۰ درصد معلولیت دارد از این سنوات بهره مند می‌شود.
وی در این باره افزود: حداکثر این سنوات تا شش سال است و این تصور غلطی است که برخی از معلولان که دارای شدت معلولیت هستند گمان می‌کنند با ۱۴ سال سابقه کار و افزودن شش سال سنوات می توانند تحت عنوان ۲۰ سال سابقه کاری بازنشسته شوند. برای مثال اگر فردی بیش از ۷۰ درصد معلولیت داشته باشد و دارای ۲۰ سال سابقه کار باشد می‌تواند از این سنوات ارفاقی شش ساله استفاده کرده و با ۲۶ سال سابقه کاری بازنشسته شود.
وی در ادامه تصریح کرد: چنانچه معلولی برای مثال ۲۷ سال سابقه کار داشته باشد و بتواند از حداکثر سنوات ارفاقی(شش سال) استفاده کند، بیش از ۳۰ سال سابقه کاری برای فرد منظور نخواهد شد و حداکثر آن ۳۰ سال سابقه کار است.
معاون دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی در ارتباط با نحوه بازنشستگی پیش از موعد اظهار کرد: چنانچه معلولی در اداره‌ای شاغل باشد می‌تواند درخواست بازنشستگی پیش از موعد خود را به اداره مذکور تحویل و آن اداره درخواست وی را به بهزیستی استان ارجاع خواهد داد و بهزیستی استان نیز درخواست را به دبیرخانه کشوری بازنشستگی پیش از موعد معلولان معرفی می‌کند.
وی همچنین با بیان اینکه جلسات دبیرخانه کشوری بازنشستگی پیش از موعد معلولان در تهران برگزار می‌شود و چنانچه معلولی ساکن شهرستان باشد باید برای این جلسات به تهران بیاید، اظهار کرد: پروسه زمانی صدور این حکم طولانی نیست و به محض اینکه درخواست این افراد به کمیسیون ارجاع داده شود در صورت عادی تا ۴۸ ساعت و حداکثر تا یک هفته، حکم بازنشستگی پیش از موعد آنها صادر خواهد شد.
الله وردی همچنین با بیان اینکه تعیین درصد معلولیت توسط سازمان بهزیستی صورت گرفته و تعیین سنوات ارفاقی توسط سازمان متبوع فر شاغل صورت می‌گیرد، افزود: در اینجا مسئله اصلی این است که در قانون و آیین نامه اجرایی آن بخش “غیر دولتی” نیز لحاظ شده است اما در واقعیت شاهد آن هستیم که سازمان تامین اجتماعی به بهانه ابهام در متن قانون از بازنشسته کردن معلولانی که در بخش غیر دولتی شاغل هستند امتناع می‌کند.
وی در ادامه تصریح کرد: به این ترتیب اگر فردی مغازه دار باشد و یا در یک شرکت غیر دولتی شاغل بوده و غیره و حتی برای مثال ۲۴ سال سابقه کارداشته و حق تامین اجتماعی را نیز از جیب خود پرداخت کرده باشد بازهم سازمان تامین اجتماعی به عنوان بازنشستگی پیش از موعد فرد را بازنشسته نکرده و باید ۳۰ سال سابقه کاری را دارا باشد، تا بازنشسته شود.
معاون دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی ادامه داد: سازمان بهزیستی در این خصوص مکاتباتی داشته و نظرات حقوقی خود را به سازمان تامین اجتماعی منعکس کرده، اما هنوز نتیجه‌ای ابلاغ نشده است.
وی در این مورد افزود: به طور مشخص سه موردی که از سازمان بهزیستی به سازمان تامین اجتماعی ارجاع داده شده است بازگشت خورده‌اند و تامین اجتماعی حاضر به پرداخت این سنوات ارفاقی نشد.
الله وردی همچنین با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی و سازمان تامین اجتماعی هردو زیر مجموعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی بوده و در تلاشیم با مداخلات وزارت خانه و شخص وزیر در این خصوص چاره اندیشی شود، ادامه داد: همچنین در بخش غیر دولتی موضوع “ازکارافتادگی” معلولان مطرح است و چنانچه معلولی بتواند در کمیسیون تامین اجتماعی ثابت کند که کار کردنش بر میزان و شدت معلولیتش تاثیر گذار است به آن از کارافتادگی تعلق میگیرد.
وی در این باره تصریح کرد: مسئله از کارافتادگی معلولان نیز از وظایف بهزیستی نبوده و به سازمان تامین اجتماعی مربوط است.
معاون دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی در این باره تصریح کرد: چنانچه معلولی خواستار اقدام در خصوص از کار افتادگی باشد باید درخواست خود را در سازمان تامین اجتماعی مطرح و پس از پرکردن فرم های پزشکی توسط پزشکان متخصص به کمسیون مربوطه در تامین اجتماعی ارجاع داده شود.
الله وردی ادامه داد: بررسی‌های این کمسیون نیز بسیار سخت گیرانه بوده و معمولا شدت معلولیت معلولین را ناشی از کار آنها ندانسته و به این ترتیب مشمول از کار افتادگی نخواهند شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص چگونگی وضعیت معلولینی که دارای وضعیت جسمانی مناسبی نبوده و کمتر از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اظهارکرد: درپیش بینی های آینده ما اصلاح قانون بازنشستگی پیش از موعد در نظرگرفته شده است و احتمالا در سال ۹۴ اقدامات جدی در این خصوص انجام خواهد شد.
معاون دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی، در ادامه مدعی شد: در این باره مسائلی نیز مطرح می‌شود که باید به آنها پاسخ داده شود، برای مثال اگر معلولی با ۱۰ سال سابقه کاری با حکم ۳۰ سال سابقه کار بازنشسته شود، آیا دولت و کارفرمای این مسئله را قبول خواهد کرد؟ و یا این موضوع باعث ایجاد نگرش منفی نسبت به عدم کارآمدی معلولین نخواهد شد؟
الله وردی در پایان راه حل مناسب برای حل این مشکلات را “تقلیل ساعت کاری معلولان شاغل” دانست و گفت: پیشنهاداتی مبنی بر تقلیل ساعت کاری معلولان در دولت های قبلی مطرح کرده‌ایم که متاسفانه تا کنون با آن موافقت نشده است اما ما همچنان معتقدیم تقلیل ساعت کاری بسیار بهتر از بازنشستگی‌های زیر ۲۰ سال است.


درخواست معلولان از رئیس جمهور

رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ضمن اینکه از رئیس جمهور خواست کام معلولان را در شب عید شیرین کند، گفت: سبد کالا و بودجه معلولان ۱۰۰ درصد تخصیص داده شود.
علی همت محمودنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: در ۱۰ سال گذشته تا کنون هیچ گاه وضعیت معلولان از نظر تامین هزینه های درمانی ، ایاب و ذهاب، وسایل توانبخشی ، کمک های موردی و…، تا این حد اسف بار نبوده است.
وی گفت: متاسفانه مسئولان از پاسخ به نیازهای معلولان به بهانه نبود بودجه سر باز می زنند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معولان اظهار داشت: هر ساله دولت در دو نوبت سید پروتئین به ازای هر خانوار ۲۰۰ هزار تومان اعطا می کرد در حالی که امسال عیدی دولت به معلولان ۵۳ هزار تومان پرداخت کرده است.
محمودنژاد با اشاره به اینکه مسئولان کاستی های موجود را ناشی از عدم تخصیص تمامی بودجه در پایان سال می دانند ، اظهار داشت: این درحالی است که براساس قانون نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد باید در هر صورت تخصیص ۱۰۰ درصدی بودجه داشته باشند.
وی ضمن تشکر از توجه ویژه رئیس جمهور به معلولان گفت: به جای سرکشی به مراکز نگهداری معلولان در شب عید با تخصیص بودجه معلولان و اعطای عیدی ، به تمام خانواده آنها سرکشی کند.
محمودنژاد با اشاره به اینکه تنها ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت ۳ میلیونی معلولان مستمری ماهیانه دریافت می کنند، تاکید کرد: همچنین تامین سبد امینت غذایی معلولان نیز ۱۰۰ درصدی نیست و در حال حاضر حدود یک میلیون نفر از معلولان پشت نوبت بهزیستی برای دریافت مستمری هستند.
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان اظهار امیدواری کرد که تا شب عید خبرهای خوبی از سوی دولتمردان برای معلولان اعلام شود.


حل مشکل بیمه‌ای معلولان در دولت یازدهم

رییس هیات مدیره انجمن عالی مراکز غیردولتی توانبخشی کشور بااشاره به مشکلات بیمه‌ای معلولان توانبخشی گفت:‌ متاسفانه در چند سال گذشته توجهی به این موضوع نمی‌شد اما در دوره جدید با حمایت‌های دولت و وزیر کار و رفاه اجتماعی، این مشکل حل و مقرر شد تمام معلولان حداقل بیمه پایه‌ داشته باشند.
سعید سعدآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص هزینه نگهداری معلولان و سالمندان در مراکز توانبخشی و پوشش بیمه‌ای آنها، گفت: هزینه نگهداری بیماران در مراکز متفاوت است، به طوری که برخی بیماران به لحاظ شرایط جسمانی که دارند نمی‌توانند خود را کنترل کنند و قطعا هزینه نگهداری این نوع از بیماران در مراکز شبانه‌روزی مطابق برآوردی که انجام شده، حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. این هزینه برای بیماران دیگری که سرپا هستند، کمتر خواهد بود، البته هزینه نگهداری بیماری که کنترل ندارد، در بیمارستان در بخش مراقبت‌های ویژه ماهانه حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است.
وی با تاکید بر وجود مشکلات مراکز توانبخشی به لحاظ تامین تجهیزات مورد نیاز گفت: برای نگهداری هر معلول در مراکز توانبخشی به طور میانگین ۸۰۰ هزار تومان نیاز داریم.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ مرکز توانبخشی روزانه و شبانه‌روزی در کشور مشغول به ارائه خدمت به معلولان و سالمندان هستند که همگی در مجموعه بخش غیردولتی فعالیت می‌کنند. این مراکز توسط انجمن عالی مراکز توانبخشی کشور ساماندهی شده‌اند و در حال حاضر در استان‌های مختلف خدمات متفاوت ارائه می‌کنند.
پوشش بیمه‌ تکمیلی معلولان و سالمندان از مشکلات پیش روی این قشر
رییس هیات مدیره انجمن عالی مراکز غیردولتی توانبخشی کشور تاکید کرد: ارائه خدمات توسط پرسنل مراکز کار بسیار دشواری است و می‌توان شغل این افراد را یکی از مشاغل سخت جامعه محسوب کرد.
سعدآبادی درخصوص پوشش بیمه‌ای پرسنل و بیماران مراکز توانبخشی گفت: متاسفانه در چند سال گذشته توجهی به این موضوع نمی‌شد اما در دوره جدید با حمایت‌های دولت عنوان شد که هر نوع پیشنهاد بیمه‌ای برای بهبود شرایط پرسنل و بیماران مراکز ارائه شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد که در همین راستا پیشنهاداتی را ارائه کردیم و قول‌های مساعدی نیز داده شد که در وهله اول بودجه مناسبی برای پوشش بیمه‌ای کارکنان تخصیص داده شد و برای افرادی هم که در مراکز نگهداری می‌شوند، بودجه‌ای در نظر گرفته شد در حقیقت افراد معلول و سالمندی که دارای خانواده هستند از طرف خانواده‌ها بیمه می‌شوند و آنهایی که در مراکز به صورت شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند، تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گیرند.
وی تاکید کرد: مقرر شد تمام معلولان حداقل بیمه پایه‌ای را داشته باشند،‌ اما مشکل اصلی درخصوص بیمه مکمل و تکمیلی است که با توجه به بالا بودن هزینه‌های درمانی معلولان و سالمندان، پوشش‌های بیمه‌ای مکمل زیر بار پرداخت این هزینه‌ها نمی‌روند که امیدوارم این مشکل به زودی حل شود.
رییس هیات مدیره انجمن عالی مراکز غیردولتی توانبخشی کشور ادامه داد: در حال حاضر در کشور دولت به صورت ماهانه یارانه ۴۰۰ هزار تومان را برای افرادی که در مراکز توانبخشی شبانه روزی نگهداری می‌شوند پرداخت می‌کند که این رقم در سال گذشته ۳۱۰ هزار تومان بود. با توجه به اینکه در خصوص پرداخت این رقم در سال گذشته افزایشی نداشتیم اما افزایش آن به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان کمک خوبی به مراکز توانبخشی است، البته با توجه به تورم و مشکلات اقتصادی که برای این افراد وجود دارد، مبلغ ۸۰۰ هزار تومان به صورت میانگین برای نگهداری آنها نیاز است. رقم یارانه برای مراکز روزانه در حال حاضر ۲۶۵ هزار تومان است.
سعدآبادی با اشاره به مطرح کردن مشکلات معلولان و سالمندانی که در مراکز توانبخشی نگهداری می‌شوند با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: دادن شعار در خصوص حل مشکلات و معضلات معلولان کاری از پیش نمی‌برد و باید مشکلات بودجه‌ای و بیمه‌ای معلولان به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و به صورت عملیاتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این عرصه ورود پیدا کنند تا مشکلات آنان حل شود. درخواستمان از مجلس و نمایندگان این است که درخصوص بودجه تخصیصی به این مراکز توجه ویژه‌ای کنند تا از طریق این بودجه بتوان تجهیزات مورد نیاز و کمبودها را تامین کرد.
لزوم چاره‌اندیشی دولت در خصوص تامین مواد پروتئینی و غذایی سالمندان و معلولان
وی با اشاره به موضوع تامین سبد امنیت غذایی برای معلولان و سالمندانی که در مراکز توانبخشی نگهداری می‌شوند، گفت: دولت سبد امنیت غذایی را برای محرومان در نظر گرفته اما به اعتقاد من محروم‌تر از سالمندی که کسی را ندارد و با مشکلات زیادی روبرو است، وجود ندارد، برهمین اساس با توجه به اینکه این افراد عضوی از جامعه هستند، باید در خصوص تامین مواد پروتئینی و غذایی آنها در قالب سبد امنیت غذایی، دولت چاره‌اندیشی کند.
کیفیت نامناسب تجهیزات توانبخشی تولید داخل برای معلولان
رییس هیات مدیره انجمن عالی مراکز غیردولتی توانبخشی کشور درخصوص تولید وسایل مورد نیاز معلولان در کشور نیز گفت: در حال حاضر تجهیزاتی که برای معلولان در داخل تولید می‌شود به لحاظ کیفی مناسب نیستند و دلیل پایین بودن کیفیت‌ها، عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان است.
وی با اشاره به اختصاص بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی توسط دولت برای مراکز توانبخشی تاکید کرد: اگر این بودجه در سال آینده پرداخت شود، مراکز می‌توانند تجهیزات موردنیاز خود را تامین کنند. امیدواریم این بودجه هرچه زودتر اختصاص پیدا کند و باعث شود بخشی از مشکلات مراکز توانبخشی مرتفع شود. در صورت تخصیص این بودجه به هر مرکز بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان می‌رسد.
وی با اشاره به قانون جامع حمایت از حقوق معلولین نیز گفت: نظرات خود را برای تصویب این قانون ارائه کردیم تا برخی تسهیلات بانکی برای ساخت مراکز پرداخت شود و خیرین بتوانند در ساخت این مراکز کمک کنند. در حال حاضر تعرفه گاز این مراکز تعرفه عمومی است اگر در این زمینه هم تسهیلاتی پرداخت شود کمک قابل توجهی به این مراکز خواهد بود.
سعدآبادی درخصوص ارائه خدمات به معلولان و سالمندان در این مراکز گفت: شاید ادعای گزافی نباشد که بگوییم خدمات ارائه شده در کشور از بسیاری از کشورها حتی کشورهای پیشرفته نیز از سطح بالاتری برخوردار است. دلیل بالا بودن کیفیت ارائه خدمات را نیز می‌توانیم داشتن نیروی انسانی متعهدی عنوان کنیم که با بهره‌گیری از فرهنگ ایرانی – اسلامی و با نیت خیرخواهانه به عنوان سرمایه بزرگ برای مراکز توانبخشی محسوب می‌شوند. برهمین اساس باید تلاش کنیم با ایجاد حداقل امکانات حقوق و بیمه برای این نیروی انسانی از این ظرفیت بزرگ به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
رییس هیات مدیره انجمن عالی مراکز غیردولتی توانبخشی کشور در پایان با اشاره به نزدیکی ایام نوروز از همه مسوولان درخواست کرد با بازدید از این مراکز از نزدیک با مشکلات سالمندان و معلولان آشنا شود.


استخدام ۲۴۱ معلول زیرپوشش بهزیستی استان اردبیل

به گزارش ایرنا ، رویا احمدیان روز پنجشنبه در همایش تجلیل از عوامل اجرایی طرح و مانور محب در روستای دیمان شهرستان نیر افزود: با توجه به این که سه درصد از جذب نیروی انسانی ادارات دولتی و دستگاه های اجرایی بر اساس قانون مصوب مجلس به اشتغال معلولان اختصاص دارد این اداره کل زمینه جذب و استخدام برخی معلولان زیرپوشش را فراهم کرده است.
وی گفت: با هدف جذب معلولان در بخش خصوصی ، ترغیب و حمایت از کارفرمایان و صاحبان واحدهای تولیدی پرداخت حق بیمه معلولان از سوی این سازمان در اولویت برنامه های این اداره کل قرار دارد.
وی همچنین در زمینه بیمه زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: حق بیمه یک هزار و ۶۴ نفر از این افراد توسط اداره کل بهزیستی استان پرداخت می شود و این افراد با رسیدن به مرحله بازنشستگی و یا از کارافتادگی خودکفا شده و از چرخه حمایتی بهزیستی خارج می شوند.
احمدیان خواستار مناسب سازی اماکن و ساختمان های دولتی و عمومی شد و افزود: طرح مناسب سازی در تمام پروژه های عمرانی دولتی و خصوصی باید لحاظ شده و نظارت دقیقی بر این امر صورت بگیرد.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در ادامه به رشد ۸۰ درصدی مراکز مشاوره ای غیر دولتی بهزیستی استان اشاره کرد و افزود: بهزیستی استان با واگذاری این مراکز تلاش می کند
به تکلیف خود در برنامه پنجم در زمینه اجرای اصل ۴۴ عمل کند.
وی گفت: در سال های گذشته تعداد مراکز فعال بهزیستی ۹ مرکز بود که این تعداد در سال گذشته به ۱۷ مرکز رسید.
احمدیان اظهار کرد: این مراکز در سه سطح مشاوره اولیه ، مشاوره عمومی و مشاوره تخصصی فعالیت می کنند.
وی افزود: در این استان ۳۱ تیم آماده شده و آموزش های لازم در قالب پنج گروه به امدادگران ارائه شده تا در زمان بروز حوادث و بلایای طبیعی مردم به صورت مشارکتی به یاری همدیگر برسند و مشکلات خود را در داخل مجموعه حل کنند.


 اشتغال مددجویان را جزو اولویت های کاری شهرستان ورزقان

تبریز – فرماندار ورزقان گفت: شهرستان ورزقان با وجود آمار بالای تعداد معلولان در زمینه اشتغال این افراد با مشکلاتی روبرو است.
به گزارش خبرنگار مهر، علی وفادار ظهر دوشنبه در در آئین افتتاح ۲۷ خانه تک واحدی برای مددجویان بهزیستی شهرستان ورزقان اظهار داشت: با توجه به آمار بالای تعداد معلولان در شهرستان هنوز در زمینه اشتغال این افراد با کاستی‌های فراوانی مواجه هستیم که سازمان بهزیستی باید اشتغال مددجویان را جزو اولویت های کاری خود قرار دهد.
وی ادامه داد: در این راستا بانک‌ها باید در راستای پرداخت تسهیلات به معلولان اقدام لازم را انجام دهند.
وفادار افزود: در حوزه‌های مختلف توان‌بخشی، اجتماعی، اشتغال، مسکن، پیشگیری و مشارکت‌ها اقدامات مختلفی صورت گرفته اما برای رسیدن به شرایط بهتر به حمایت بیشتر نیاز است.
فرماندار ورزقان اعتبارات هزینه شده توسط بهزیستی برای این واحدهای مسکونی را ۴۰ میلیون ریال اعلام و گفت: خدمات‌ رسانی در بهزیستی تنها ابعاد مادی ندارد و بعد معنوی در این سازمان نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی افزود: وظیفه ما به عنوان خادمان مردم حل مشکلات و رسیدگی به احوال مددجویان بهزیستی است و این امر باید در نهایت حوصله و با تکریم کامل این افراد صورت گیرد.
وفادار با تاکید بر استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی گفت: نباید تنها به دستگاه‌های دولتی در این راستا بسنده شود بلکه می‌توان از ظرفیت‌های بخش خصوصی نیز استفاده کرد.


ایجاد اشتغال و توانمندسازی معلولان

ایجاد اشتغال و توانمندسازی معلولان از سوی دستگاه‌های اجرایی انجام شود

رئیس اداره بهزیستی شهرضا گفت: بهترین روش برای توانمندسازی، ایجاد اشتغال و استقلال مددجویان زیر پوشش کمیته امداد شهرضا بوده و باید در این راستا از سوی مسئولان اقدامات جدی صورت گیرد.
محمدعلی صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرضا با اشاره به دانشجویان و دانش آموزان تحت حمایت بهزیستی شهرضا اظهار داشت: یکی از فعالیت‌ها و خدمات ارائه شده به جامعه هدف کمک به دانشجویان و دانش آموزان تحت پوشش بوده که به صورت سالیانه آمار این گروه‌ها متفاوت است.
وی افزود: امسال در شروع سال تحصیلی تعداد دانشجویان تحت پوشش ۴۵ نفر و دانش آموزان تحت پوشش ۲۳۰ بود و دانشجویان همه دانشگاه‌های غیر انتفاعی براساس معدل از ۶۰ درصد تا۱۰۰درصد شهریه به آنان پرداخت می‌شود.
رئیس اداره بهزیستی شهرضا با بیان اینکه دانش آموزان به صورت سالیانه هزینه تحصیلی در مقاطع مختلف دریافت می‌کنند، گفت: در ابتدای هرسال تحصیلی از مشارکت‌های خیران وسایل و لوازم التحریر در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان هزینه کتب درس به آنان پرداخت می‌شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های همیشگی مددجویان مسکن است و این سازمان در سال‌های مختلف خدمات متفاوتی در جهت مسکن‌دار شدن مددجویان و حتی خانواده‌های آنان ارائه می‌کند، تصریح کرد: پرداخت کمک هزینه مسکن برای مسکن مهر تا سقف ۴۰ میلیون ریال به صورت کمک بلاعوض، پرداخت کمک هزینه مسکن برای افراد خودمالک تا سقف۱۰ میلیون ریال از جمله اقدامات بهریستی برای مسکن مددجویان است.
صادقی با اشاره به معرفی مددجویان به بنیاد مسکن شهرستان و تحویل زمین در مناطق روستایی با حداقل قیمت گفت: در چند سال اخیر بیش از ۱۵۰ مورد کمک بلاعوض برای خانه‌دار شدن به مددجویان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف این سازمان بر اساس دستورالعمل‌ها و برنامه توسعه پنجم کشور توانمندسازی سالیانه ۱۰ درصد از معلولان و مددجویان تحت پوشش است، بیان کرد: بهترین روش برای توانمندسازی، ایجاد اشتغال و استقلال مددجویان است.
رئیس بهزیستی افزود: شناسایی افراد توانمند و پرداخت کمک بلاعوض در ایجاد اشتغال مددجو، تعامل و رایزنی با سازمان‌های دولتی و خصوصی مبنی بر معرفی مددجویان برای اشتغال در قالب اشتغال کارفرمایی که پس از پذیرش کارفرما این اداره تسهیلات کارفرمایی در اختیار کارفرماها جهت جذب نیروی انسانی پرداخت می‌کند از جمله اقدامات در راستای توانمند کردن مددجویان است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و خود اشتغالی به مددجویان، تصریح کرد: هر سال بر اساس نیاز شهرستان و وجود اعتبارات تسهیلات مشاغل خانگی و خود اشتغالی در اختیار این اداره قرار می‌گیرد.
صادقی با اشاره به ازدواج مددجویان گفت: همه معلولان و مدجویان اعم از دختر یا پسر که ازدواج کنند با ارئه تصویر سند ازدواج و ارائه گزارش مددکاری مبلغ ۱۰ میلیون ریال کمک هزینه ازدواج به صورت نقد به حساب آنان واریز می‌شود.
وی با اشاره به عدم اختصاص یک دستگاه مینی بوس واحد برای معلولان از سوی شهرداری و شورای شهر افزود: تأمین یک دستگاه ون یا مینی بوس مناسب‌سازی برای معلولان و جانبازان با توجه به مصوبه‌های متعدد در چندین جلسه شورای مناسب سازی هنوز محقق نشده است.
رئیس بهزیستی شهرضا با بیان اینکه امیدواریم در اعتبارات امسال و یا بودجه سال آینده یک دستگاه ون پیش بینی شود، تصریح کرد: همه ساله با شهرداری و شورای شهر قبل از اختصاص بودجه سالانه جهت تهیه این دستگاه مکاتبه می‌کنیم اما متاسفانه هنوز اقدامی انجام نشده است.


ادارات و سازمانها نباید سهم ایثارگران و معلولین را از اشتغال فراموش کنند

فرماندار چالوس اظهار داشت: ادارات و سازمانها نباید سهم ایثارگران و معلولین را از اشتغال فراموش کنند، همچنین بخش خصوصی نیز باید ملزم به استخدام چنین افرادی شود.
محمد ناصر زندی روز گذشته در جلسه شورای اداری شهرستان گفت: در اربعین شاهد حضور جمعیت عظیمی از عزاداران در پیاده‌روی کربلا بودیم و به عبارتی نمایش قدرت شیعه را شاهد بودیم.
وی به درگذشت دکتر موحد در هفته گذشته اشاره کرد و افزود: دکتر پیام موحد مدیری توانمند و مردمی و پزشکی حاذق بود که سالها در کسوتهای پزشکی و مدیریتی، تلاشهای زیادی را برای این شهرستان و بیمارستان رازی انجام دادند و درگذشت ایشان برای ما بسیار دردناک و غیرمنتظره بود.
فرماندار چالوس ادامه داد: حوزه علمیه و دانشگاه باید هم از لحاظ اجرایی و هم استفاده از فرهنگ دینی با هم تلفیق گردند تا تاثیرگذارتر باشند، شهید مفتح عالمی بزرگوار و استادی توانمند بودند که مهم ترین شاخصه ایشان این بود که در کنار حوزه، در دانشگاه نیز فعالیت داشتند، ایشان در کنار شهید بهشتی و دیگران زحمات زیادی برای تجلی اسلام در محیط های دانشگاهی کشیدند. پس از ایشان نیز کارهای بسیار زیادی برای نزدیک کردن این دو نهاد انجام شد، اما همچنان فضا برای برنامه‌های دیگر در این زمینه وجود دارد.
زندی ۹ دی را روز بصیرت و تجدید میثاق امت با ولایت خواند و گفت: امیدواریم مراسم این روز با کمک همه دستگاه‌ها، مراکز علمی، مدارس و سایر اقشار مردم باشکوه هرچه تمام‌تر برگزار شود، چون دشمن همیشه به دنبال ضربه زدن به انقلاب است و ما باید همواره با هوشیاری و بصیرت برخورد کنیم و از سکان‌داری رهبر معظم انقلاب برای جلوگیری از هرگونه آسیب به نظام مقدس جمهوری اسلامی بهره ببریم.
وی بیان کرد: بسیاری از تجاوزاتی که به جنگل و دریا صورت گرفته است، توسط سازمان جنگلها پاکسازی شده است و باید از همکاری خوب مسئولین شهرستانی از جمله دادستان و نیروی انتظامی تشکر کنیم، در چند ماه اخیر نیز اراده جدی برای رفع این مشکل هم در دستگاه قضایی و هم دستگاه‌های دولتی به وجود آمد که جای تقدیر دارد، البته دلیل بسیاری از ساخت‌و‌سازهای غیرمجاز مشاوره غلط برخی از کارمندان دولت است، به همین علت باید در پاکسازی مناطق تصرف شده، برای اقشار ضعیف جامعه که نیت بدی نداشته‌اند نیز چاره‌ای اندیشید.
این مسئول به برگزاری کمیته اشتغال در شهرستان نیز اشاره کرد و افزود: ادارات و سازمانها نباید سهم ایثارگران و معلولین را از اشتغال فراموش کنند، همچنین بخش خصوصی نیز باید ملزم به استخدام چنین افرادی شود.
فرماندار چالوس از مدیرانی که سرمایه‌گذاران را شناسایی کرده‌اند تشکر کرد و گفت: برای ایجاد اشتغال ناچاریم از سرمایه گذار حمایت کنیم و این تنها راه حل مشکل بیکاری در شهرستان است، البته سرمایه‌گذار نباید با سرمایه‌دار اشتباه شود. سرمایه‌گذار نیاز به دلگرمی و حمایت همه مدیران و مسدولان ادارات دارد.
زندی ادامه داد: باید موانع اجرایی که باعث تعطیلی شرکت آب معدنی کریستال شده‌است، هرچه سریع تر برطرف گردد و از اداره کل راه و شهرسازی استان و همچنین پلیس راه خواهشمندیم در این مورد همکاری کنند، چون باید از این سرمایه‌گذار که باعث اشتغال ۱۲۰ نفر شده است حمایت بیشتری صورت گیرد.
وی در پایان در مورد خسارات ایجاد شده در اثر برف سال گذشته اظهار داشت: خوشبختانه سه هزار و ۴۰۰ میلیون ریال جذب شد که از این مقدار ۳۴۱ میلیون ریال به ۳۲۱میلیون نفر در بخش خسارت به مسکن و ۱۱ میلیارد ریال نیز در بخش کشاورزی به خسارت دیدگان پرداخت شد.


شناسایی ۶۹ عنوان شغلی و شایستگی مطابق با نیازهای ویژه دانش آموزان

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از شناسایی ۶۹ عنوان شغلی و شایستگی مطابق با نیازهای ویژه دانش آموزان تحت پوشش سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور خبر داد.
کوروش پرند با اشاره به بررسی و بارگزاری ۳۷ عنوان استاندارد شایستگی در گروه های باغی- زراعی، پوشاک، فناوری اطلاعات و صنایع چوب اظهار کرد: بررسی و اصلاح شایستگی‌های سایر مشاغل شناسایی شده در حوزه‌های تأسیسات و صنایع چرم نیز در حال اجرا است.
پرند ادامه داد: در حال حاضر تدوین دستورالعمل برگزاری آزمون‌های فنی و حرفه‌ای ویژه دانش آموزان با نیازهای خاص صورت گرفته و طراحی صفحه ثبت نام کارآموزان با نیازهای خاص در پرتال سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و معرفی کارشناسان هر حوزه توسط این سازمان انجام شده است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در عین حال آمادگی این سازمان برای جلب مشارکت کارشناسان و متخصصان سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در کمیته‌های تخصصی این سازمان را اعلام و خاطرنشان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور آمادگی بازنگری در ۳۲ عنوان استاندارد قدیمی ویژه دانش آموزان با نیازهای خاص را دارد.
به گفته وی هم اکنون کمیته تدوین نظام آموزش مهارتی ویژه معلولان در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تشکیل شده که برنامه‌ریزی، سازماندهی و استمرار برگزاری مسابقات مهارت ویژه معلولان را در دستور کار قرار داده است.


فرهنگ، حرفه‌آموزی، اشتغال پایدار و مناسب‌سازی شعار امسال انجمن نابینایان کشور است

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، علی‌اکبر جمالی بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: فرهنگ، حرفه‌آموزی، اشتغال پایدار و مناسب‌سازی شعار امسال انجمن نابینایان کشور است، چراکه اگر این مهم تحقق پیدا کند بسیاری از مشکلات نابینایان حل می‌شود.
وی اشتغال را مهمترین مشکل نابینایان در کشور عنوان کرد و گفت: باید برای بحث اشتغال و مناسب‌سازی که دغدغه اصلی نابینایان است، همه تلاش کنند و اگر این موضوع حل شود ۸۰ درصد از مشکلات نابینایان حل می‌شود.
مدیرعامل انجمن نابینایان کشور با تأکید بر اینکه باید با فرهنگ‌سازی و توجه بیشتر به این قشر، استعدادهای آنان به جامعه معرفی شود، افزود: نقش رسانه‌ها در میان بسیار تأثیر گذار است.
جمالی به قانون جامع حمایت از معلولان اشاره کرد و گفت: این طرح در حال حاضر در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خود قرار دارد و در حال طی کردن کارهای کارشناسی آن هستیم.
وی با بیان اینکه تصویب این قانون به صورت جدی از سوی انجمن نابینایان دنبال می‌شود، خاطر نشان کرد: تلاش می‌کنیم در این قانون سهم معلولان در اشتغال ادارات از سه درصد به پنج درصد افزایش پیدا کند.


استخدام ۱۳۰۰ معلول در دستگاههای مختلف

رئیس سازمان بهزیستی در روزهای میانی هفته جاری از استخدام ۱۳۰۰ معلول در دستگاههای مختلف در سال گذشته خبر داد و گفت: این افراد بر اساس قانون ۳ درصد اشتغال معلولان در دستگاه دولتی مشغول به کار شدند.
همایون افزود: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در ۱۶ ماده در سال ۷۷ تدوین شده بود که از سال ۸۲ نیز اجرای آن در دستور کار قرار گرفت و پس از گذشت بیش از ۱۰ سال از اجرای آن درصد بالایی از مواد آن مانند پرداخت هزینه ایاب و ذهاب، تحصیل رایگان مددجویان، استخدام ۳ درصد معلولان در دستگاههای دولتی، نیم بها بودن بلیت هواپیما و قطار، راه اندازی ستاد مناسب سازی، شورای سالمندان و … از جمله اقداماتی بوده که طی سالهای گذشته اجرایی شده است.
وی تاکید کرد: قانون ۳ درصد استخدام معلولان با پیگیری های سازمان بهزیستی از طریق معاونت راهبردی ریاست جمهوری به دستگاههای مختلف ابلاغ و تذکر داده شده که حتما اجرایی و اعمال شود که این گونه نیز شده است به طوری که در سال گذشته ۱۳۰۰ نفر از معلولان در دستگاههای دولتی استخدام شدند
سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود درباره معلولیت و مشکلات اشتغال اینگونه افراد با تاکید بر اینکه تاکنون تا حدود زیادی حقوق آنان در بازار کار نادیده گرفته شده است اعلام کرد: معلولان با مسائل فراوانی در پیدا کردن شغل مواجه اند، اما اغلب آنها تصورات غلطی از معلولیت دارند و در واقع فکر می کنند قادر به انجام برخی امور نیستند.
این مسائل اغلب باعث بروز نگرش منفی درباره همکاران و سرپرستان در بنگاه ها می شود و این مسئله حتی در شرکت هایی که درباره این افراد تعهد استخدامی دارد نیز وجود دارد. یک عامل بروز این مسائل ترس افراد از ناشناخته ها است.
در حال حاضر ۱.۳ میلیارد نفر معلول در جهان وجود دارد که با خانواده هایشان به ۲.۲ میلیارد نفر بالغ می شود. در برخی کشورها مانند اندونزی قوانینی وجود دارد که اجبارا باید ۱ درصد استخدام ها به افراد معلول اختصاص یابد.
بر پایه این گزارش، کارفرمایان به تدریج در حال حرکت به این مسیر هستند که استخدام افراد معلول صدقه نیست و آنها توانایی های فراوانی برای کار دارند. سازمان بین المللی کار به دنبال اجرای برخی برنامه ها به منظور ترویج برابری فرصت ها و همچنین درمان افراد معلول در توانبخشی حرفه ای است.
همچنین برنامه هایی به منظور آموزش و اشتغال افراد معلول در دست است. این اقدامات می تواند به تقویت دانش و اشتغال افراد معلول کمک کند.


هیأت عمومی دیوان عدالت اداری درباره استخدام معلولان در آموزش و پرورش منتشر شد

رای اصلاحی شماره‌های ۲۵- ۲۴ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری درباره استخدام معلولان در آموزش و پرورش منتشر شد.
به گزارش ایسنا، در گردش کار این پرونده آمده است که مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش به موجب لایحه‌ای اعمال ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ نسبت به رأی شماره ۲۵۲۴ -۲۸/ ۱/ ۱۳۹۱ هیات عمومی دیوان عدالت اداری را خواستار شده و در جهت تبیین خواسته اعلام کرده است که:
«به استحضار می‌رساند: دادنامه‌های شماره ۲۵-۲۴ – ۲۸/ ۱/ ۱۳۹۱ صادر شده از هیات عمومی دیوان عدالت اداری به دلایلی که ذیلاً تقدیم حضور می‌شود خلاف قانون صادر شده، لذا استدعا دارد به استناد ماده ۵۳ آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، موضوع مجدداً در هیأت عمومی مورد رسیدگی و دادنامه‌های مذکور اصلاح شود.
۱- اختصاص سه درصد (۳%) از مجوزهای استخدامی (رسمی، پیمانی و کارگری) دستگاه‌های دولتی به تجویز ماده ۷ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان از وظایف دولت (هیات وزیران) که روش اختصاص آن در تبصره
۲ همین ماده به طور صریح و بدون اجمال بیان شده است که ترتیب اختصاص و نحوه اعلام آن به دستگاه به ترتیب ذیل است.
الف- سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور سه درصد (۳%) از مجوزهای استخدامی سالانه وزارتخانه‌ها، سازمانها، مؤسسات دولتی، شرکتها و نهادهای عمومی و انقلابی را کسر و در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار می‌دهد.
ب- سازمان بهزیستی کشور موظف است نسبت به برگزاری آزمون استخدامی اختصاصی برای معلولان واجد شرایط با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اقدام و معلولان واجد شرایط پذیرفته شده را حسب مورد به دستگاه مربوط معرفی نماید. با مداقه در ماده ۷ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و تبصره ۲ آن، وظایف دولت و دستگاه‌های متولی در امر و جذب و بکارگیری معلولان به سهولت قابل استنباط است، به عبارت دیگر در خصوص استخدام این گونه افراد تکلیف قانونی، اصل اختصاص سه درصد (۳%) از مجوزهای استخدامی در صلاحیت و اختیار دولت به معنای اخص (هیأت وزیران) بوده و تکلیف کسر سه درصد (۳%) از سهمیه استخدامی دستگاه‌ها از وظایف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وظیفه برگزاری آزمون اختصاصی و معرفی به دستگاه مربوط از اختیارات سازمان بهزیستی کشور است. بنابراین تکالیف و وظایف دولت و دستگاه‌های مرتبط و متولی در امر استخدام و بکارگیری معلولان در نصوص مذکور بدون ابهام بیان شده و در این راستا تکلیفی بر آموزش و پرورش مبنی بر اختصاص سهمیه به معلولان قید نشده است.
لذا دادنامه‌های شماره ۲۴ و ۲۵ – ۲۸/ ۱/ ۱۳۹۱ صادر شده از هیات عمومی دیوان عدالت اداری از این حیث که به استناد بند الف ماده ۷ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، وزارت آموزش و پرورش را مکلف به اختصاص ۳% از سهمیه استخدامی معلمان در سال ۱۳۸۹ را به معلولان واجد شرایط کرده است برخلاف بند الف ماده مذکور و تبصره ۲ همین ماده است. ۲- از طرف دیگر تکلیف دستگاه‌های اجرایی وفق تبصره ۲ ماده ۷ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به پذیرش و استخدام معلولان پس از فراهم شدن مقدمات احصاء شده در همین تبصره می‌باشد نه تخصیص سهمیه استخدامی لذا در صورت عدم تحقق مقدمه تکلیف، اجرای اصل تکلیف نیز امکان‌پذیر نخواهد بود به عبارت دیگر بایستی مقدمات مندرج در بند الف ماده ۷ قانون مزبور یعنی سه درصد (۳%) از مجوزهای استخدامی از طرف دولت اختصاص سهمیه مزبور توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از سهمیه استخدامی دستگاه اجرایی کسر، این سهمیه به سازمان بهزیستی کشور اعلام و اختصاص داده شود و از همه مهمتر سازمان بهزیستی پس از برگزاری آزمون اختصاصی، افراد واجد شرایط را به دستگاه مربوط اعلام کند تا در صورت تحقق تمامی مقدمات مذکور و شرایط عمومی استخدام دستگاه بتواند این گونه افراد را استخدام نماید؛
از آن جا که از طرف سازمان بهزیستی کشور به عنوان متولی و مجری قانونی این تکلیف، افرادی را به وزارت آموزش و پرورش اعلام نشده است، بنابراین آموزش و پرورش بدون رعایت مقدمات قانونی الزامی به این امر نداشته است پس تکلیف وزارت آموزش و پرورش به اختصاص سه درصد از سهمیه استخدامی معلمان در سال ۱۳۸۹ بدون ملاحظه و رعایت مقدمات قانونی مذکور برخلاف نصوص قانونی مورد اشاره در دادنامه‌های ۲۴ -۲۵ – ۲۸/ ۱/ ۱۳۹۱ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری صادر شده است. ۳- ماده ۴۲ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۵/ ۸/ ۱۳۸۴ (تنفیذی در ماده ۲۲۴ قانون برنامه پنجم) نیز تکلیف ویژه و خاصی بر دستگاه اجرایی مبنی بر تخصیص سهمیه استخدامی ندارد بلکه صرفاً تنفیذ و تأیید بر اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان است. بنابراین مکلف کردن آموزش و پرورش به استناد این ماده نیز برخلاف قانون مزبور (تبصره۲ ماده ۷ قانون جامع حمایت از معلولان) بوده، صحیح نیست. بنا به مراتب فوق‌الذکر استدعا دارد دستور فرمایید موضوع در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری طرح و نسبت به نقض دادنامه‌های مذکور اقدام فرمایند. » رأی معترضٌ به از قرار زیر است:
« نظر به این که مطابق بند الف ماده ۷ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۶/ ۲/ ۱۳۸۳ دولت موظف است برای ایجاد فرصتهای شغلی افراد معلول، حداقل ۳% از مجوزهای استخدامی (رسمی، پیمانی، کارگری) دستگاههای دولتی و عمومی اعم از وزارتخانه‌ها، سازمانها، مؤسسات، شرکتها و نهادهای عمومی و انقلابی و دیگر دستگاههایی را که از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کنند به افراد معلول واجد شرایط اختصاص دهد و در ماده ۴۲ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۵/ ۸/ ۱۳۸۴ بر اجرای قانون پیش گفته تأکید شده است و احکام مذکور نیز، در بند الف ماده ۹ قانون بودجه سال ۱۳۸۹ کل کشور مصوب ۲۴/ ۱۲/ ۱۳۸۸ مورد تنفیذ واقع شده است، بنابراین وزارت آموزش و پرورش مکلف بوده است ۳% از سهمیه استخدامی معلمان در سال ۱۳۸۹ را به معلولان واجد شرایط اختصاص دهد. با توجه به مراتب رأی شعبه چهارم دیوان عدالت اداری صحیح و موافق مقررات است. این رأی به استناد بند ۲ ماده ۱۹ و ماده ۴۳ قانون دیوان عدالت اداری برای شعب دیوان و سایر مراجع اداری مربوط در موارد مشابه لازم‌الاتباع است. رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری» هیات عمومی دیوان عدالت اداری با حضور رؤسا، مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد. پس از بحث و بررسی، با اکثریت آراء به شرح آینده به صدور رأی مبادرت می ‎کند. رأی اصلاحی هیأت عمومی رأی اصلاحی شماره‌های ۲۵- ۲۴ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری: «اولا: موضوع مقتضی اعمال ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ نیست. ثانیا: منظور از عبارت ذیل رأی وحدت رویه شماره ۲۵-۲۴ مورخ ۲۸/ ۱/ ۱۳۹۱ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر «وزارت آموزش و پرورش مکلف بوده است ۳% از سهمیه استخدامی معلمان در سال ۱۳۸۹ را به معلولان واجد شرایط اختصاص دهد.» این است که وزارت آموزش و پرورش در اجرای تبصره ۲ ماده ۷ قانون جامع معلولان مکلف است ۳% از سهمیه مجوزهای استخدامی خود را به افراد معلولی که از طریق برگزاری آزمون استخدامی اختصاصی از طریق سازمان بهزیستی پذیرفته شده اند، اختصاص داده و آنان را به خدمت گیرد؛ بنابراین در رأی شماره ۲۵-۲۴ مورخ ۲۸/ ۱/ ۱۳۹۱ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری که رأی شماره ۸۹۰۹۹۷۰۹۰۰۴۰۱۲۷۰ – ۲۲/ ۱۰/ ۱۳۸۹ شعبه چهارم دیوان عدالت اداری به عنوان رأی صحیح و موافق مقررات اعلام شده است در حدی که متضمن این استدلال است صحیح می‌باشد. با توجه به مراتب در اجرای تبصره ماده ۹۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ رای یاد شده هیأت عمومی اصلاح می‌شود.»


ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مرجع آخرین و بروزترین اخبار به همراه نمونه سوالات استخدامی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 13942
  • کل نظرات : 3987
  • افراد آنلاین : 38
  • تعداد اعضا : 7652
  • آی پی امروز : 436
  • آی پی دیروز : 374
  • بازدید امروز : 19,447
  • باردید دیروز : 14,791
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 19,447
  • بازدید ماه : 192,045
  • بازدید سال : 1,179,181
  • بازدید کلی : 23,265,332
  • کدهای اختصاصی
    سوالات استخدامی وزارت بهداشت